profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Vorobjovs pēdējā Lietuvas čempionāta posmā negaidīti izcīna čempiontitulu

Go4speed 15.10.2016 - 22:28 Jānis Vorobjovs pēdējā Lietuvas čempionāta posmā negaidīti izcīna čempiontitulu
Foto: Alfonsas Rakauskas 

Sestien, 15. oktobrī, tika aizvadīts Lietuvas rallija čempionāta pēdējais posms "Rally Classic Druskininkai". Rallija noslēdzošais 26,78 km garais ātrumposms izrādījās izšķirošs ne tikai noslēguma posmā, bet arī sezonas kopvērtējumā. Tieši šajā nakts ātrumposmā Jānis Vorobjovs izcīnīja pirmo Lietuvas čempiona titulu LRC1 klasē. 

"Gāja raibi, cīnījāmies! Milzīgs paldies Ilmāram Grebstelim par palīdzību, jo tieši viņš palīdzēja atrisināt tehnisko ķibeli, kas bija radusies mašīnai 2. ātrumposmā. Līdz ar to varējām doties kaujā noslēdzošajos divos nakts ātrumposmos. Izdarījām to, kas bija jāizdara - aizcīnījāmies līdz 3. vietai noslēdzošajā posmā, apsteidzām konkurentus, un esam izcīnījuši Lietuvas čempionu titulu!" tā komandas Facebook lapā sezonas noslēgumu komentē Jānis Vorobjovs.

Rallijs Vorobjovam, kas šajā posmā startēja kopā ar Artūru Žeibi, bija tiešām izaicinājumiem bagāts. Pirmajā ātrumposmā tika izcīnīta uzvara pār tuvākajiem sekotājiem Deividu Jociusu un Vitautu Švedu, tomēr jau otrajā ātrumposmā ekipāža saskārās ar tehniskām problēmām, kā rezultātā zaudēja ātrumposma uzvarētājam Benediktam Vanagam pusotru minūti. 


Vorobjovs/Žeibe. Foto: Alfonsas Rakauskas

Atlikušajos sešos dienas ātrumposmos Vorobjovs uzsāka pakaļdzīšanos līderiem no 9. pozīcijas, kas viņam veiksmīgi arī izdevās. Lai gan tehnisko ķibeli izdevās novērst tikai pēc otrās sekcijas, Vorobjovs jau pēc sestā ātrumposma bija pakāpies līdz 5. vietai. Līderis tobrīd bija Benedikts Vanags, kurš Vorobjovu apsteidza par 1 minūti un 34 sekundēm, savukārt tuvākais - 4. vietas īpašnieks Čapkausks - atradās 22,4 sekunžu attālumā. 

Situācija kļuva vēl saspringtāka pirms noslēdzošā 27 kilometrus garā nakts ātrumposma. Pēc Samsonas izstāšanās un Vaidotas Žala piedzīvotajām tehniskajām neveiksmēm, trešās vietas īpašnieks Notkus bija vienīgais atlikušais konkurents ceļā uz Lietuvas čempiona titulu. Tobrīd Giedrius Notkus atradās 18 sekunžu attālumā. 

Noslēdzošo ātrumposmu Vorobjovs pārliecinoši uzvarēja, Notku apsteidzot par 27,6 sekundēm, un izcīnot 3. vietu rallija kopvērtējumā. Uzvara noslēdzošajā "Power stage" Vorobjovam ļāva izcīnīt nepieciešamos punktus līdz sezonas kopvērtējuma līdera godam. Par rallija uzvarētāju kļuva Benedikts Vanags, bet otro vietu izcīnīja Deivids Jocius. 

Jānim Vorobjovam ir jau otrais Lietuvas čempionu tituls pēc kārtas. Pagājušajā gadā viņi kļuva par čempioniem LRC2 klasē. 


Belokoņa auto pēc avārijas SS3. Foto: Twitter.com/VorobjovsRacing

Cīņa par čempionu titulu šoreiz neveiksmīga izrādījās Daņilam Belokoņam/Tomam Freibergam. Lai gan pirmos dienas ātrumposmus ekipāža iesāka ar lielisku sniegumu, uzrādot ātrākos laikus, trešajā ātrumposmā ekipāža piedzīvoja kūleni, zaudējot divas ar pusi minūtes galvenajam konkurentam cīņā par titulu - Jonasam Pipiras. Diemžēl lieliskais temps atlikušajos ātrumposmos neļāva atgūt tik daudz zaudēto laiku un finišā ekipāža izcīnīja 3. vietu LRC3 klasē, sezonas kopvērtējumā izcīnot vicečempionu titulu. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png