profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Belokoņs/Freibergs nedēļas nogalē aizvadīs cīņu par Lietuvas čempionu titulu

Go4speed 14.10.2016 - 14:53 Belokoņs/Freibergs nedēļas nogalē aizvadīs cīņu par Lietuvas čempionu titulu
Foto: Alfonsas Rakauskas Foto

Nedēļu pirms Latvijas rallija sezonas noslēguma noslēdzošais čempionāta posms tiks aizvadīts arī Lietuvas rallija čempionātā - "Rally Classic Druskininkai". 15. oktobrī uz starta izies kopā 36 ekipāžas, kuru vidū arī divas latviešu - Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe un Daņila Belokoņs/Toms Freibergs.

Lai gan sākotnēji Lietuvas čempionātā bija paredzēti septiņi posmi, divi pirmie ziemas posmi tika atcelti. Rezultātā čempionātā ieskaitē tiks ieskaitīti visi pieci atlikušie posmi. 

Čempionāta kopvērtējumā no latviešu braucējiem vislabvēlīgākā situācija šobrīd ir Daņilam Belokoņam, kurš noslēdzošajā posmā aizvadīs cīņu par čempiona titulu ar lietuvieti Jonas Pipiras. Šobrīd lietuvietis atrodas čempionāta vadībā ar pieciem punktiem vairāk nekā Belokoņam.

''Uzdevums šajā rallijā ir viens – sasniegt finišu un kopvērtējumā būt priekšā Pipiras,'' sarunā ar portālu Go4speed atzina Daņila Belokoņs. ''Būs jābrauc ātri, taču ar vēsu galvu, un galvenais nepārdegt. Līdz pirmajam servisa parkam mēģināšu braukt maksimāli ātri, bet pēc tam skatīsimies, kāda ir situācija kopvērtējumā. Ja mūsu laiks ar Pipiras laiku joprojām būs vienāds, tad turpināsim braukt maksimāli ātri. Taču uzskatu, ka viss izšķirsies pēdējā 27 kilometrus garajā ātrumposmā, kas notiks pa tumsu. Taču šobrīd noskaņojums ir labs un kaujiniecisks. Esmu gatavs rallijam un cīņai par titulu,'' nobeidz sportists.

Kā atzina Daņila, tad pirms rallija ekipāža aizvadīja divu dienu testus, kuros kopā tika nobraukti 120 kilometri.


Foto: Alfonsas Rakauskas Foto

Jānis Vorobjovs, piedzīvojot izstāšanos 300 Ezeru rallijā, šobrīd ir ceturtajā vietā. Pirmo vietu ieņem Vaidotas Žala, otro Martinas Samsonas, bet trešo Giedrius Notkus. Veiksmīgi aizvadot šo ralliju, Vorobjovs saglabā iespēju sezonu finišēt kādā no Top-3 pozīcijām. 

Arī Latvijā startējošais Aleksandrs Gorelovs iesaistījies cīņā par Lietuvas čempionu titulu tikai LRC2 klasē, kurā 11 punktus zaudē Gintautas Šlepikas. 

Rallijs Duskininku apkārtnē norisināsies vienu dienu, kuras laikā sportistiem būs jāveic 8 ātrumposmi 89,26 kilometru garumā. Rallijs sāksies 15. oktobrī plkst.12:20. 

Starta saraksts apskatāms ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png