profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Balodis: Par šo Sāremā ralliju, ja rakstītu grāmatu, varētu sarakstīt veselu nodaļu

Mārtiņš Jankovskis 11.10.2016 - 19:29 Balodis: Par šo Sāremā ralliju, ja rakstītu grāmatu, varētu sarakstīt veselu nodaļu
Edgars Balodis/Inese Akmentiņa trasē. Foto: RallyPhotos Finland

Vienīgā latviešu ekipāža, kurai izdevās finisēt 49.Sāremā rallijā, bija Edgars Balodis un Inese Akmentiņa, kuri ar ''Subaru Impreza'' izcīnīja 44.vietu absolūti un sesto EMV7 klasē. Šis rallijs nebija viegls, jo ik pa laikam lija lietus, kā arī pūta stiprs vējš. Sarunā ar portālu Go4speed Edgars stāsta, ka šis viņa ekipāžai esot bijis ļoti smags un notikumiem bagāts rallijs, tāpēc esot ļoti liels prieks un gandarījums, ka izdevies finišēt šajā rallijā, kas esot sarežģītākais rallijs visā Baltijā.

Edgar, apsveicu Jūsu ekipāžu ar sasniegto finišu.
Jā, Paldies. Taču tas bija smagi un finišs tika izcīnīts grūtā cīņā. Ja kādreiz būtu jāraksta grāmata par šo ralliju, tad varētu sarakstīt veselu nodaļu. Daudz neveiksmju un dažādu sīkumu bija.


Edgars Balodis. Foto: Mārtiņš Vanags, (MVFOTO)

Piemēram?
Startā nepareizi tika saregulēts sēdeklis. Vispirms tas tika regulēts bez ekipējuma, bet, kad sāku braukt, tad sapratu, ka nevaru pedāļus aizsniegt un pie stūres sēžu kā opītis. Tad bija problēmas ar gaismām. Testos viss bija labi, bet sacensību režīmā lampas bija par augstu un uz ceļa nespīdēja. Arī ar bloķiem bija problēmas, jo nezināju īsti ar kuriem braukt. Tāpat arī jau no starta bija problēmas ar bremzēm, kuras nevarēja uz vietas rallijā novērst, tāpēc nācās visu ralliju braukt bez rokasbremzes, kas dažos līkumos ļoti apgrūtināja braukšanu. Tad mēs pirmajā posmā ar auto sānu trāpīju pa akmens sienu, taču viss beidzās labi. Svētdien vienā brīdī bija pilns salons ar dūmiem, tāpēc braucām tādā vieglā tvanā. Pēc tam no līdzsvara mūs izsita somu ekipāžas avārija, jo bijām spiesti saukt ātros. Visbeidzot priekšpēdējā posmā akumulatora skala nokrita nost un (+) trāpīja uz masas, kā rezultātā pie 140 km/h pazuda elektrība. Paldies Dievam, ka tas bija posma beigās, jo mēs ieripojām finišā. Pēc tam, pateicoties igauņu tiesnešiem, tika atrasti vadi, kā arī viens palīdzēja piepīpēt, tāpēc varējām turpināt ralliju. Tas viss un vēl daži sīkumi notika vienā rallijā

Neviens ātrumposms bez piedzīvojumiem.
Jā, katrā posmā bija savi piedzīvojumi.

Laikam šis rallijs varētu būt tāds kā Baltijas Dakāras rallijs...
Noteikti. Ja šis rallijs ir finišēts, tad tā jau ir kā uzvara. Manā izpratnē viņš ir grūtākais rallijs. Gan konfigurācijas ziņā, gan kontrasta. Vienā brīdī ir dolomīts, tad slideni akmeņi, tad dubļi un māli, bet pēc tam vēl lapas. Fantastisks rallijs, bet ļoti grūts, kur visi beigās pēdējiem spēkiem mēģina sasniegt finišu.

Kādi secinājumi pēc šī rallija par ''Subaru''?
Ar katru posmu nāca arvien vairāk un vairāk saprašanas, kā braukt ar ''Subaru''. Ņemot vērā, ka treniņus nebiju braucis, uzskatu, ka viss bija labi. Protams, ir vēl daudz lietas, kuras var uzlabot un novērst, bet kopumā viss bija kārtībā. Lai arī trase ar katru brīdi palika smagāka, rezultāts bija labs un es varēju braukt drošāk, lai arī tāpat šo posmu veicām ar 200% garantiju, lai nebūtu nekādas lielas kļūdas.


Foto: Rallyemotions.lv

Laikam patīkami, ka tik daudz dalībnieku, ar kuriem vari salīdzināt savu rezultātu.
Protams, žēl, ka startēja tik maz dalībnieku no Latvijas, taču jebkurā gadījumā konkurence bija milzīga. Katrā klasē varēja atrast pa pretiniekam, kurš ir tavā līmenī, un pēc tam cīnīties ar viņu. Nav tā, ka tu visu laiku brauc pa priekšu. Šeit katrā dopā bija cīņa par vietām.

Latviešu fanu atbalstu varēji just?
Jā, kā jau tev teicu iepriekš, tad tās ir fantastiskas sajūtas, kad tu brauc kaut kādā salā, tumsā un lietū, un pēkšņi nekurienes vidū plīvo sarkanbaltsarkanais karogs. Skudriņas skrēja pār ķermeni. To nevar tā izskaidrot. Paldies, visiem faniem par fantastisko atbalstu, jo tas deva baigo enerģiju.

Vai šis šosezon bija jūsu pēdējais rallijs?
Nē, brauksim arī Latvijas rallijā RK2 klasē. Auto ir vesels, tik jānovērš dažas lietas, un varam atkal braukt.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png