profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svilis: Pēc cīņas ar M.Neikšānu atkal parādījās tas cīņas azarts, kāds sen nebija bijis

Mārtiņš Jankovskis 23.09.2016 - 00:09 Svilis: Pēc cīņas ar M.Neikšānu atkal parādījās tas cīņas azarts, kāds sen nebija bijis
Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

''Rally Liepāja'' par ļoti skaistu un aizraujošu cīņu parūpējās Māris Neikšāns/Anrijs Jesse un Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Pēc pirmās dienas Māris bija 11.vietā, bet Mārtiņš 12.pozīcijā, kur abus šķīra septiņas sekundes. Arī otrajā dienā abas ekipāžas demonstrēja fantastisku cīņu, kur beigās par mata tiesu ātrāks bija Neikšāns, kurš Mārtiņu pēc nobrauktiem 203 kilometriem apsteidza tikai par 0,2 sekundēm. Pēc rallija portāls Go4speed uz sarunu aicināja abus pilotus, kuri atzina, ka šī bija fantastiska cīņa, kas sagādāja daudz patīkamu emociju.

"Jāsāk ar to, ka mēs absolūti necerējām uz tādu rezultātu, jo sākumā bija doma braukt prieka pēc un izbaudīt šo pasākumu no starta līdz finišam. Ja pirmajā dienā mums bija tāds veterānu mikromačs ar Elvisu Hermani, tad otrajā dienā mazais mērķītis bija noķert poli Čučalu (pēc pirmās dienas poļu braucējs Māri apsteidza par 21 sekundi) un pacīnīties ar Mārtiņu Svili," iesāk Māris Neikšāns. ''Tas mums arī lieliski izdevās, ar ko esam apmierināti. Jāsaka, ka pie šī brīža situācijas mēs stipri ātrāk nevarējām pielikt, jo nav tā forma. Pēdējo reizi pilnvērtīgi rallijā braucu tikai 2011.gadā, tāpēc šo ralliju tiešām braucām tādā drošā tempā zem lielas kontroles. Pēdējā aplī gan, kad cīnījāmies ar Svili, tad bija daži bīstamāki momentiņi, bet nekas traks. Jebkurā gadījumā mums ar Mārtiņu bija lieliska cīņa, par ko paldies viņam. Tāpat noteikti gribu uzslavēt savu komandu, kas tika galā ar visām četrām mašīnām, kuras uz šo posmu bija sagatavotas ļoti labi,'' tā Neikšāns, kurš piebilda, ka, iespējams, šogad brauks vēl kādās sacensībās, taču tas nebūs rallijs.


Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Neskatoties uz zaudējumu Mārim ERČ ieskaitē, LRČ ieskaitē pārāks bija tieši Svilis. Arī Mārtiņa balsī varēja just prieku un gandarījumu par šo cīņu, kāda sen nav bijusi piedzīvota. ''Sestdien braucām un nodarbojāmies ar tīrīšanas darbiem (ekipāža trasē devās pirmā), tāpēc īsti nevarēja saprast, ko varam izdarīt un kāds ir mūsu patiesais ātrums, jo daudzos līkumos sanāca pa daudz izslīdēt un zaudēt laika. Otrajā dienā apstākļi jau bija labāki. Visas otrās dienas garumā mums izdevās lieliska cīņa ar Māri Neikšānu. Sākām pakāpeniski, bet uz beigām mēs abi pielikām. Pēdējais aplis jau bija – kurš kuru. Pēdējā posmā piepūtām vaigus un kārtīgi devām virsū. Pēc daudziem gadiem atkal parādījās tas cīņas azarts, kāds sen nebija bijis. Pēdējais ātrumposms tiešām bija tāds, kā mēs agrāk braucām. Bija motivācija un mērķis. LRČ mēs viņām atņēmām pirmo vietu, bet ERČ ieskaitē pietrūka 0,2 sekundes. Viss šis rallijs bija pēdējā ātrumposma vērts. Esam gandarīti par pēdējo veikto ātrumposmu (Svilis apsteidza arī ERČ čempionu), kas deva tādu ļoti labu pēcgaršu par visu šo ralliju kopumā,'' tā Mārtiņš Svilis.


Neikšāna un Sviļa ekipāžas uz goda pjedestāla. Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Svilis/Pūķis ''Rally Liepāja''

''Neiksans Rally Sport'' komanda ''Rally Liepāja''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png