profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis izcīna uzvaru arī Latvijas čempionāta 6. un 7. posmā

Go4speed 18.09.2016 - 19:50 Sirmacis izcīna uzvaru arī Latvijas čempionāta 6. un 7. posmā
Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Kā ierasts, vienlaikus ar Eiropas rallija čempionāta posmu Latvijā norisinās arī divi Latvijas čempionāta ieskaites posmi. Sestdien, 17. septembrī, tika aizvadīts sestais, bet svētdien, 18. septembrī - septītais no astoņiem čempionāta posmiem. Abos uzvaras laurus plūca ERČ posma “Rally Liepāja” uzvarētāji Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins.

Latvijas rallija čempionāta 6. posms
Sestdien Latvijas čempionāta ieskaitē uz starta izgāja 28 ekipāžas. Ja ātrākie bija Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, tad otro vietu Latvijas čempionāta 6. posmā izcīnīja Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Trešajā vietā finišēja Raimonds Kisiels un Arvis Ronis. 

Lieliskā tempā Latvijas čempionāta 6. posmu iesāka somu sportists Kalle Rovanpera, apsteidzot pat Ralfu Sirmaci, tomēr Rovanpera jau otrajā ātrumposmā uzskrēja koka mietam ceļa malā un automašīnai radās tehnisks defekts. Zaudējot daudz laika, ekipāža tika līdz servisam pēc 3. ātrumposma, tomēr atgūt iekavēto vairs nebija iespējams. Līdz ar to Rovanpera izcīnīja 8. vietu.


Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

LRC2 klasē uzvaru sestdien svinēja Māris Neikšāns/Anrijs Jesse, kuri par 7,7 sekundēm apsteidza Mārtiņu Svili/Ivo Pūķi. Trešajā vietā šajā klasē krievu braucējs Mihailovs/Kokins, kuri apsteidza čempionāta līderus Aleksandru Gorelovu/Igoru Skurdinu par 1,5 sekundēm. 

Interesantas cīņas norisinājās LRC3 klasē, kurā sākotnēji ātrākie bija soms J.Tokee un Nikolajs Grjazins, taču pēc Grjazina avārijas otrajā ātrumposmā sīvākā cīņa izvērtās starp J.Tokee, igauni Miko Nīnemā un Mārtiņu Sesku. Uzvaru LRČ 6. posmā izcīnīja Nīnemā, bet Mārtiņam Seskam izdevās izraut otro vietu noslēdzošajā pilsētas ātrumposmā. 

Latvijas rallija čempionāta 7. posms
Arī Latvijas rallija čempionāta 7. posmā bija gaidāma intriģējoša cīņa starp 15 gadus veco Kalli Rovanperu un Ralfu Sirmaci. Jau pirmajā ātrumposmā Rovanpera pierādīja, ka cīņa par uzvaru būs, apsteidzot Sirmaci par 2,6 sekundēm. 


Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Arī otrajā ātrumposmā Rovanpera bija 1,8 sekundes ātrāks par Sirmaci. 23 kilometrus garajā Vecpils ātrumposmā gan Sirmacim izdevās iegūt līderpozīciju, atgūstot 9,3 sekundes. Iegūtais pārsvars bija pietiekošs, lai Rovanpera atkārtotajos ātrumposmos un ar zemo starta numuru nespētu noķert Sirmaci. 

Noslēdzošais dienas ātrumposms tika atcelts pirms Rovanpera paspēja to veikt, līdz ar to Sirmacis svinēja uzvaru ar 24,6 sekunžu pārsvaru pār Rovanperu. 

Rovanperam izdevās atgūt rallija čempionāta 6. posmā zaudētos punktus, jo Vorobjovs piedzīvoja izstāšanos. Tomēr cīņa par šī gada čempiona titulu LRČ1 klasē vēl nav noslēgusies. To redzēsim Latvijas rallija noslēdzošajā posmā rallijā “Latvija” 22. un 23. oktobrī.


Foto: Mārtiņš Vanags (MVFOTO)

Trešo vietu absolūtajā vērtējumā šajā posmā izcīnīja Mārtiņš Svilis, viņam arī uzvara LRČ2 klasē, par 7,5 sekundēm apsteidzot Māri Neikšānu. Trešais arī šajā posmā Mihailovs.

Piektajā vietā absolūti un trešajā vietā LRC1 klasē finišēja Raimonds Kisiels.

LRČ3 klasē turpinājās spraigas cīņas arī rallija 7. posmā. Pirmajos ātrumposmos vadībā izvirzījās šīs dienas jubilārs Mārtiņš Sesks, tomēr 23 km garajā dienas 3. ātrumposmā viņu apsteidza igaunis Miko Nīnemā un Nikolajs Grjazins. Turpmākajos ātrumposmos vietu sadalījums palika nemainīgs un ar visu 20 sekunžu sodu Nīnemā izcīnīja uzvaru, viņam tikai 0,1 sekundi zaudēja Nikolajs Grjazins, bet 1,3 sekundes - Sesks.

RK1 klasē abos posmos uzvaras svinēja Egidijus Valeiša.

LRČ 6.posma rezultāti un LRČ 7.posma rezultāti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png