profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Situācija ir gandrīz perfekta

Mārtiņš Jankovskis 30.08.2016 - 19:27 Rovanpera: Situācija ir gandrīz perfekta
Kalle Rovanpera ar stūrmani. Foto: Timo Anis Photography

Tallinas rallijā, kas bija piektais Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms, pārliecinošu uzvaru izcīnīja somu talants Kalle Rovanpera, kurš bija ātrākais 11 ātrumposmos no 13. Pateicoties šai uzvarai, Rovanpera vēl vairāk nostabilizējās LRČ kopvērtējuma vadībā. Šī sportistam bija ceturtā uzvara aizvadītajos piecos LRČ posmos.

''Pirms rallija, kā pirms katra no posmiem, aizvadījām testus, kuros nobraucām apmēram 70 kilometrus. Kopumā rallijs bija lielisks. Ceļi bija ātri un šauri, kuri man patika un kuros jutos labi. Arī mūsu ''Škoda Fabia R5'' šie ceļi padevās labi. Pirmajā dienā mums bija nelielas problēmas ar turbo, tāpēc arī nedaudz zaudējām laika, taču turpinājumā defekts tika novērsts un mēs varējām braukt ar pilnu jaudu," portālam Go4speed atzīst 15 gadus vecais Kalle Rovanpera, kuram 1.oktobrī paliks 16 gadi.


Foto: Timo Anis Photography

Pilots atzīst, ka šobrīd situācija LRČ kopvērtējumā ir lieliska. ''Jā, situācija šobrīd absolūtajā kopvērtējumā ir gandrīz perfekta – četras uzvaras un viena otrā vieta. Kad sākām braukt ar pilnpiedziņu, tad nedomāju, ka uzreiz viss tika labi izdosies. Zināju, ka man būs jāmācās daudz dažādas jaunas lietas, taču tajā pašā laikā zināju, ka mums ir nepieciešamais ātrums, lai būtu ātri,'' nobeidz Kalle, kuram nākamais starts paredzēts LRČ posmā Liepājā.

Sarunas nobeigumā, jautājot par testiem ar ''Toyota Yaris WRC'' auto, Kalle smaidot atzina, ka neko daudz nevarot stāstīt, bet piebilda, ka auto esot ātrs un ar to ir ļoti jauki un patīkami braukt.

Otro vietu izcīnīja Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Pirmajos divos ātrumposmos ekipāža bija līdere, taču turpinājumā vadības grožus savās rokās paņēma Rovanpera. ''Rallijs aizritēja labi, taču neiztikās bez vairākām kļūdām, it sevišķi otrajā dienā. Šaurajos ceļos, kur braucām otrajā reizē, tur Kalle bija ļoti ātrs, jo R5 šādos šauros un bedrainos ceļos jutās ļoti labi. Mēs labi jutāmies ātrajos un platajos ceļos, kur arī mums bija nelielas priekšrocības. Taču jebkurā gadījumā Kalle bija ļoti ātrs, tur nav divu domu. Jauns un talantīgs braucējs, kuru sagaida ļoti spoža nākotne," saka Andris Mālnieks.


Foto: Timo Anis Photography

Jautāts par auto, stūrmanis piebilda, ka auto joprojām tiek pilnveidots un uzlabots. ''Auto esam veikuši vēl dažus uzlabojumus, taču līdz galam viss vēl nav izmēģināts un pārbaudīts. Vēl ir ko strādāt pie jaunā auto, taču kopumā ar katru ralliju jau auto kļūst labāks un ātrāks.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png