profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'300 Ezeru' rallijā spēcīgs dalībnieku sastāvs, uz starta arī piecas latviešu ekipāžas

Mārtiņš Jankovskis 09.08.2016 - 19:25 '300 Ezeru' rallijā spēcīgs dalībnieku sastāvs, uz starta arī piecas latviešu ekipāžas
Samsonas/Varža. Foto: R.A. Motorsport Photos

Šonedēļ Lietuvā startēs “300 Lakes Rally”, kas būs Lietuvas rallija čempionāta piektais posms (Divi ziemas posmi pirms tam tika atcelti), Baltkrievijas rallija čempionāta 3.posms, kā arī otrais posms jaunajā ''Baltic Rally Trophy'' ieskaitē. Pavisam kopā dalību rallijam apstiprinājušas 77 ekipāžas, kuru vidū būs arī piecas latviešu ekipāžas (sākotnēji bija septiņas).

Kopumā jāsaka, ka dalībnieku saraksts šajā rallijā ir ļoti raibs, bet, tajā pašā laikā, arī ļoti spēcīgs. Uz starta izies tādi piloti kā Martinas Samsonas, Vitautas Švedas, Vaidotas Žala, Kaspars Koitla, Rolands Murakas, Ramūnas Čapkauskas, Benediktas Vanagas un daudzi citi.


Foto: Alfonsas Rakauskas

Interesanti būs pavērot, kā šajā rallijā veiksies ar 17.numuru startējušajam vācu pilotam Albertam Von Turnam (''Skoda Fabia R5'') un ar 22.numuru startējušajam sportistam no Saūda Arābijas Rakanam Al-Rašedam (''Mitsubishi Lancer Evo IX''). Abiem sportistiem šis būs pirmais rallijs Baltijā.

Pagājušajā gadā šajā rallijā uzvarēja igaunis Sīms Plangi, kurš aiz sevis atstāja Vaidotu Žalu un Jāni Vorobjovu, kurš šajā rallijā 2014.gadā uzvarēja, bet 2013.gadā palika trešais. Vislabāk šajā rallijā ir klājies Vitautam Švedam, kurš šeit ir uzvarējis trīs reizes. Sākotnēji pilots šo rindu autoram Somijas WRC laikā atzina, ka vēl nav drošs par visiem 100%, ka izies uz starta, jo, kā jau iepriekš ziņojām, tad Švedas, gatavojoties rallijam ''Žemaitija'', piedzīvoja kritienu no riteņa, kā rezultātā sportists salauza pirkstu un atslēgas kaulu. Taču jaunākā informācija liecina, ka sportists jau aizvada testus un ir gatavs atgriezties rallijā.


Foto: Alfonsas Rakauskas

Latviju šajā rallijā pārstāvēs Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks (“Misubishi Mirage”), Guntis Lielkājis/Ivars Grošus (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), Ingus Pantelis/Mārtiņš Blumentāls (“Subaru Impreza”), Ralfs Jānis Grīnfelds/Ineta Grīnfelde (“VAZ 2103”) un Daņila Belokoņs/Toms Freibergs (“Ford Fiesta R2T”). Sākotnēji rallijam bija pieteicies Edgars Balodis/Inese Akmentiņa (“Subaru Impreza”), taču otrdien tika pieņemts lēmums izlaist šo ralliju, jo ekipāža tikai nesen pēc iepriekšējām ķibelēm ir salabojusi auto, tāpēc šobrīd ekipāža negrib riskēt un uzreiz doties trasē sacensību režīmā. Diemžēl arī Tīdmaņa/Bumbuļa ekipāža pēdējā brīdī atsaukusi dalību no šī rallija.


Belokoņs/Freibergs. Foto: Alfonsas Rakauskas

Šobrīd vairākas latviešu ekipāžas Lietuvas rallija čempionāta ieskaitē ir starp līderiem. LRČ1 klasē līderis ir Martinas Samsonas (66), kuram seko Jānis Vorobjovs (59) un Vaidotas Žala (40). Astotajā vietā atrodas Lielkājis (15). LRČ2 klasē līderis ir krievu sportists Aleksandrs Gorelovs, kurš startē Vorobjovs Racing komandas sastāvā. Tikmēr LRČ3 klasē līderis ir Jonas Pipiras (84), bet otrais ir Daņila Belokoņs (62).

Pavisam kopā divās dienās sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi (137 km). Piektdien būs jāstartē četros ātrumposmos (59,30 km), bet sestdien jāveic atlikušie astoņi posmi (77,72 km).

Vairāk par gaidāmo ralliju ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png