profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mārtiņš Sesks Beļģijā gūst neatsveramu pieredzi

Mārtiņš Jankovskis 28.06.2016 - 23:48 Mārtiņš Sesks Beļģijā gūst neatsveramu pieredzi
Foto: No sportista personīgā arhīva

Jau ziņojām, ka pēc Lietuvas Žemaitijas rallija Mārtiņš Sesks devās uz Beļģiju, lai piedalītos “ERC Junior Experience” programmā. Šī ir Eiropas rallija čempionāta (ERC) paspārnē esoša jauniešu programma, kuras mērķis ir izglītot jaunos braucējus un piesaistīt tos Eiropas čempionātam. “ERC Junior Experience” notiks paralēli ERC posmam “Kenotek Ypres Rally”, un jaunie piloti tiks apmācīti stenogrammas pierakstīšanā, sporta automašīnu regulēšanā, kā arī saņems mediju apmācības “Eurosport” speciālistu pavadībā.

Pasākuma pēdējā dienā portāls Go4speed sazinājās ar Mārtiņu, kurš pastāstīja par šo pasākumu vairāk. ''Viss sākās jau otrdien, kad mums četriem puišiem un vienai meitenei no sākuma bija jāpieraksta viens slavens ātrumposms. Pēc tam viens pieredzējis stūrmanis stāstīja, kā un kur ir jāgriež trases līkumi, jo šis rallijs ir ļoti specifisks ar daudz līkumiem, kurus var droši griezt. Tad ar mums strādāja viens ļoti pieredzējis šī rallija pilots, kurš, savukārt, stāstīja par šo ceļu specifiku, kā arī kopā analizējām vienu ātrumposmu. Šie padomi tiešām bija ļoti noderīgi šim specifiskajam rallijam,'' stāsta Mārtiņš Sesks.

''Tad ar mums strādāja arī Škoda Motorsport komanda inženieris, kurš stāstīja par mašīnas regulējumiem. Uzzinājām vērtīgus padomus, ko un kā varam darīt, lai braukšana būtu patīkamāka un ātrāka. Tāpat pierakstījām arī rallija ātrumposmus, bet viss beidzās ar Eurosport Media treniņiem, kur mums stāstīja kā runāt, ko teikt radio intervijās u.t.t.''


Foto: No sportista personīgā arhīva

Mārtiņš atzina, ka piedalīšanās šajā pasākumā tika darīta ar skatu nākotnē, jo sportistam plānā ir braukt Eiropas rallija junioru čempionātā. ''Šīs četras dienas tiešām bija ļoti vērtīgas. It kā par visu jau bija kaut kas dzirdēts, bet, izejot soli pa solim to visu pašam, uzzināju daudz noderīgas lietas. Svarīgi, ka šie ieguvumi neattieksies tikai uz asfalta rallijiem, bet gan uz visu manu turpmāko karjeru kopā,'' plusus uzskaita Sesks, kurš piebilda, ka viņš tagad ir arī ieguvis sapratni par asfalta rallija ceļiem.

Sarunas brīdī Mārtiņš atradās rallija ātrumposmā un vēroja Beļģijas ERČ posmu. Uz jautājumu, vai viegli vērot ralliju no malas, Mārtiņš smejot nosaka, ka "grūti skatīties, jo paša gribas braukt (smaida). Jāsaka gan, ka asfalta rallijā nav tās dinamikas, kāda, piemēram, ir grants rallijos, kur ir sānslīdes, tramplīni. Taču jebkurā gadījumā tā bija interesanta pieredze,'' nobeidz LMT Autosporta Akadēmijas komandas pilots, kuram nākamās sacīkstes paredzētas Biķerniekos, kur sportists piedalīsies Āutošosejas posmā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png