profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas sportists Žemaitijas rallijā startēs ar BMP komandas Ford Fiesta R2T mašīnu

Mārtiņš Jankovskis 15.06.2016 - 23:33 Lietuvas sportists Žemaitijas rallijā startēs ar BMP komandas Ford Fiesta R2T mašīnu
Foto: Baltic Motorsport Promotion

Šajā nedēļas nogalē Lietuvā startēs rallijs “Žemaitija”, kurā uz starta ar “Baltic Motorsport Promotion” (BMP) sagatavoto Ford Fiesta R2T izies Lietuvas čempionāta līderis LRČ3 klasē Jonas Pipiras. Šī jaunajai BMP automašīnai būs debija rallija sacensībās.

Pusotru nedēļu pirms rallija ''Baltic Motorsport Promotion'' komanda aizvadīja testus, kuros piedalījās divkārtējais Lielbritānijas rallija čempions un pasaules junioru vicečempions Gajs Vilkss, kurš strādāja ar piekares regulējumiem Ford Fiesta R2T turbo automašīnai, kā arī veica treniņsesiju ar BMP komandas igauņu pilotu Rolandu Poomu, lai 20 gadus veco sportistu labāk sagatavotu “Laane Eesti Ralli 2016” sacensībām Hāpsalu, Igaunijā.

''Pirms Igaunijas rallija Latvijā paviesojās Gajs Vilkss, kurš mums palīdzēja Ford Fiesta R2T atrast labākos un pareizākos regulējumus Baltijas ātrajiem ceļiem. Kopā nobraucām vairāk nekā 100 kilometrus, un izdevās mums atrast ļoti labu balansu jaunajai mašīnai. Visvairāk strādājām ar mašīnas aizmugurējo piekari un izsvarojumu, un šobrīd esam pārliecināti, ka mūsu auto ir labs un konkurētspējīgs,” portālam stāsta BMP komandas vadītājs Mārtiņš Dzenītis.


Gajs Vilkss testos. Foto: Baltic Motorsport Promotion

''Testos ar Peugeot 208 R2 brauca arī Mārtiņš Sesks. Kādā no braucieniem kopā ar viņu izbrauca arī Vilkss, kurš atzina, ka, viņaprāt, Ford Fiesta R2T ir galvastiesu pārāka uz motora rēķina. Tāpat Vilkss uzskata, kā Ford ir labāka šasija, lai gan abas mašīnas ir ļoti atšķirīgas. Galvenais secinājums pēc šiem testiem bija, ka Ford Fiesta R2T nepieciešams pavisam cits braukšanas stils. Ar šo auto nevar braukt kā ar atmosfērisko mašīnu – lielos apgriezienos un agresīvi, bet šim auto maksimālo efektu var panākt, izmatojot taisnvirziena braukšanu. Mēs pārliecinājāmies, ka, braucot līkumos ar pilnu gāzi un spolējot, mašīnas purns tiek izstumts ārā – jābrauc pludeni, maksimāli izmantojot automašīnas 300 Nm lielo griezes momentu un uzsvaru liekot uz paātrināšanos taisnvirzienā,” turpina Mārtiņš.

Testos piedalījās arī Rolands Poms, kurš pats ar jauno auto varēja izbraukt aptuveni 40 kilometrus. “Pēc testiem pilots bija patīkami pārsteigts par šo jauno auto un atzina, ka Turbo Fiesta esot fantastisks auto. Taču lielākais ieguvums šim jaunajam igauņu braucējam bija tas, ka, skatoties viņa un Vilksa on-bordus, Poms skaidri un gaiši redzēja tās vietas, kur viņš zaudē laiku – tie ir otrā un trešā pārnesuma līkumi. Tāpat pēc testiem jaunais igauņu braucējs tagad zina, kas ir tās pamata lietas, kas mašīnai jāregulē,” testu lietderīgumu komentē Mārtiņš.

Divas dienas pēc testiem Hāpsalu apkārtnē Poms aizvadīja trešo Igaunijas rallija čempionāta posmu, ralliju “Laane-Eesti Ralli”. Rallijā BMP braucējs bija ātrs, taču beigās sanāca pieļaut kļūdu, kas liedza pacīnīties par uzvaru junioru vērtējumā. “Rallijā līdz pat septītajam posma gāja ļoti labi, jo Poms bija starp tiem trijiem braucējiem, kuri cīnījās par uzvaru junioru ieskaitē. Taču astotajā dopā ātruma slāpētājā Rolands aizķēra siena ķīpu un spēcīgi salocīja piekari. Par laimi, viņš tika līdz galam un saglabāja trešo vietu junioru ieskaitē. Pēc rallija, apskatoties on-board video, viņš atzina, ka šajā rallijā vēl nebija psiholoģiski gatavs cīnīties par uzvaru, jo, līdz ko viņš sāka domāt par rezultātu, tā viņš sāka pieļaut kļūdas. Tāpat pilots atzina, ka jāturpina piestrādāt pie lēnajiem līkumiem, jo uz katru nepareizi izbraukto līkumu līderiem zaudē ap 0,7 sekundēm, kas ir ļoti daudz.”


Foto: Baltic Motorsport Promotion

Dzenītis atzina, ka šobrīd par BMP komandas sniegtajiem pakalpojumiem ir interese arī Igaunijā. “Šobrīd, pateicoties Rolanda lieliskajam sniegumam, par viņu Igaunijā no medijiem ir ļoti liela interese, jo neviens nebija gaidījis, ka viņš šogad cīnīsies par uzvaru junioru kausā. Tāpat liela interese ir par mūsu komandu. Jau šobrīd vairāki igauņu braucēji nāk un runā par iespējamo sadarbību jau Dienvidigaunijas rallijā.”

Jau pāris dienas pēc “Laane Eesti Ralli” “Baltic Motorsport Promotion” komanda dodas uz ralliju “Žemaitija”, kur komandas sastāvā startēs lietuvieši Jonas Pipiras / Ričardas Baubinas. Dzenītis atzina, ka “Šī jaunajai automašīnai būs debija sacensībās. Par rezultātu grūti spriest, taču svarīgi, lai pilots klausītu mūsu padomos un ieteikumos, kas var dot rezultātu.”

Nākamo nedēļu laikā BMP komandai sagaidāms saspringts kalendārs. Šonedēļ trasē dosies Pipiras, nākamnedēļ Rolands Poms kopā ar Mārtiņu Dzenīti dosies uz Lielbritāniju iepazīties ar Skotijas rallija ceļiem (pilots nākamgad plāno startēt Anglijas rallija čempionātā). Tāpat jūlija sākumā Rīgā notiks Baltijas šosejas čempionāts, kurā ar BMP mašīnu startēs Beate Klipa, bet tajā pat nedēļas nogalē Rolands Poms startēs “Rally Estonia warm-up” rallijā Igaunijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png