profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallijā divas ekipāžas gandrīz notriec bērnu

Mārtiņš Jankovskis 08.06.2016 - 06:34 Igaunijas rallijā divas ekipāžas gandrīz notriec bērnu
Foto: https://reinisbphotography.blogspot.com/

Nesen Igaunijā tika aizvadīts Igaunijas rallija čempionāta 2.posms - ''Neste Harju Rally'', kurā uz starta izgāja 74 ekipāžas. Uzvaru rallijā svinēja Egons Kaurs, kuram nepilnas 11 sekundes zaudēja Rainers Aus.

Diemžēl nepatīkami notikumi norisinājušies desmitajā ātrumposmā, kur divas rallija automašīnas gandrīz notriekušas bērnu. Kā portālam pastāstīja igauņu kolēģis @Karlip1, atsaucoties uz rally.ee mājas lapā publicēto informāciju, tad desmitajā posmā Kevina Kusika ekipāža piedzīvojusi ļoti bīstamu momentu, kad trasē esot izskrējis bērns.

Tiek ziņots, ka pāris kilometrus pirms ātrumposma beigām gandrīz viena aiz otras brauca trīs ekipāžas. Pirmā bija Vallo Nūtera ekipāža, otrā Davida Sultanjanta, bet trešā bija Kusika ekipāža. Lai arī Sultanjants cīnījās ar auto defektu, viņš noķēra priekšā braucošo Nūteru, un brauca viņa putekļos. Pēc brīža šos divus sportistus noķēra arī Kusiks.


Foto: Indrek Allik

''Mums situācija bija vienkāršāka nekā Kusikam. Ņemot vērā mūsu tehniskās problēmas, braucām lēni. Tobrīd redzējām, ka trasē izskrien cilvēks, tāpēc mēs atlaidām gāzi un ripinājāmies, lai neuzbrauktu viņam virsū. Taču tas, kas notika aiz mums, jau bija daudz nopietnāk. Taču es zinu, kāpēc tas tā notika. Cilvēki parasti domā, ka starp mašīnām ir vienas minūtes pauze. Taču šis bija garš posms, kur beigās bieži vien tā pauze vairs nav minūte, bet gan īsāka. Tiesnešiem ir jāizskaidro, ka šādos garos posmos beigās pauzes var būt īsākas,'' saka Sultanjants, kas vēlreiz liek atgādināt to, ka ceļu rallijā drīkst šķērsot tikai tad, kad par to ir 100% pārliecība, nevis par atskaiti ņemot vienas minūtes pauzi. 

Taču Kusika ekipāžai šī situācija bija daudz nopietnākā. Pilotam, izbraucot lielā ātrumā no meža, priekšā bija putekļi, taču viņš pamanīja, ka pa trasi skrien bērns. ''Tas bija ļoti bīstams moments, jo gandrīz sanāca notriekt cilvēku. Šādas situācijas nav pieļaujamas. Pēc putekļa mākoņa mēs pamanījām, ka uz ceļa ir bērns. Tas mūs nobiedēja. Bremzēju un griezu stūri uz sāniem. Šādos putekļos tas ir bīstami, jo tobrīd mēs kādu laiku braucām ar piekto ātrumu.''

Kā vēlāk atzina Sultanjants, tad šajā pašā līkumā problēmas esot bijušas arī pagājušajā gadā. ''Šajā līkumā nevar ļoti labi dzirdēt automašīnas skaņas,'' tā Sultanjants.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png