profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu sportists rallija karjeru sāks ar latviešu komandas automašīnu (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 26.05.2016 - 23:02 Igauņu sportists rallija karjeru sāks ar latviešu komandas automašīnu (FOTO)
Foto: No sportista personīgā arhīva

Šajās brīvdienās Igaunijā startēs ''Neste Harju Rally 2016'' rallijs, kurā debiju piedzīvos igauņu pilots Andri Sirps. Kā atzīst pats pilots, tad viņš bija izvēles priekšā – beigt autosporta karjeru vai sākt braukt rallijā. Pēc pārdomu brīža 35 gadus vecais Sirps tomēr nolēma izmēģināt spēkus rallijā.

Lai startētu rallijā, igauņu braucējs janvārī iegādājās ''Mitsubishi Lancer Evo 9'' automašīnu, ar kuru sākotnēji rallijā startēja brāļi Neikšāni, bet pēdējos trīs gadus saimnieki šim auto bija ''Vāģi Racing''.


Svilis Liepājas ERČ posmā. Foto: Marcin Snopkowski

''Pēdējos trīs gadus šis bija mūsu komandas auto, ar kuru sacensībās startēja Ainārs Šusts, bet 2014.gadā ar šo auto Liepājas ERČ posmā brauca Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Pagājušajā gadā Šusts ar šo auto kļuva par minišosejas čempionu, bet šogad šo auto nolēma iegādāties Sirps. Kā vēlāk atzina igauņu braucējs, tad nesen ar šo auto esot izbraucis viens no ātrākajiem igauņu rallistiem Rainers Aus, kurš atzina, ka auto esot ļoti labs. Lai arī auto jau ir nobraucis daudzus rallijus, mēs pēc iegādes tam auto veicām pilnīgu rebildu – pārmetinājām, pārkrāsojām, veicām rebildus u.t.t. Auto tiešām bija kā jauns, tāpēc tagad jānovēl, lai Sirpam labi ripo,'' portālam pastāstīja ''Vāģi Racing'' pārstāvis Uldis Fjodorovs.


Foto: Vāģi Racing

Kā atzīst Andri Sirps, kurš pirms tam ir braucis amatieru sacensībās, tad ar jauno auto viņš testos esot veicis ap 200 kilometriem – 140 ziemas apstākļos, bet ap 80 kilometriem uz grants. ''Šogad ar šo auto plānojam braukt Igaunijas čempionātā. Pirmajā posmā mūsu mērķis būs viens – sasniegt finišu. Citu uzdevumu nebūs.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png