profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovam pirms Polijas rallija jauns dizains; Vecvagaram debija ar Mitsubishi Mirage

Mārtiņš Jankovskis 26.05.2016 - 18:46 Vorobjovam pirms Polijas rallija jauns dizains; Vecvagaram debija ar Mitsubishi Mirage
Foto: Vorobjovs Racing

Šajā nedēļas nogalē Polijā tiks aizvadīts Polijas rallija čempionāta otrais posms – rallijs Gdansk Castrol Inter Cars 2016, kurā uz starta ar divām automašīnām izies arī Vorobjovs Racing komanda. Šajā rallijā startēs Jānis Vorobjovs / Andris Mālnieks un Gatis Vecvagars un Gvido Kalniņš. Sākotnēji bija plānots, ka rallijā brauks arī Daņila Belokoņs, taču pēc Talsu rallijā piedzīvotās avārijas ekipāža uz Poliju tomēr nedosies.

''Diemžēl šajā rallijā nebrauksim, jo pēc Talsu rallija piedzīvojumiem automašīnu uz šo posmu nevar paspēt kvalitatīvi sagatavot. Novēlam pārējiem komandas biedriem veiksmi,'' portālam saka Toms Freibergs.


Foto: Vorobjovs Racing

Šis ir vienīgais grants rallijs Polijas rallija čempionātā, kur divās dienās sportistiem kopā būs jāveic 11 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 122 kilometrus. Pavisam kopā dalību apstiprinājušas ap 40 ekipāžām. Ar pirmo numuru trasē dosies Gregora Griba (''Ford Fiesta R5'') ekipāža, kas izcīnīja uzvaru pirmajā Polijas rallija čempionāta posmā. Ar otro numuru startēs spēcīgais Lukašs Habajs (''Ford Fiesta R5''), kurš pirmajā posmā, būdams trešajā vietā, piedzīvoja avāriju. Jāatzīmē, ka šis sportists Kanāriju salu ERČ posmā izcīnīja uzvaru R2 klasē. Ar trešo numuru trasē dosies vēl viens poļu braucējs Macejs Oleksovičs (''Ford Fiesta R5'').

Ar desmito numuru trasē dosies Vorobjovs, bet 16. starta numurs Vecvagaram.

''Šis rallijs mums būs interesants izaicinājums. Ceļi šajā rallijā ir sarežģīti ar mīkstu segumu, netipiski Latvijai, arī putekļu tur esot daudz. Mērķis ir pacīnīties ar vadošajiem poļu braucējiem un R5 mašīnām, kas šajā rallijā nav maz,” pirms došanās uz Poliju portālam Go4speed atklāja Andris Mālnieks.


Foto: Vorobjovs Racing

Tikmēr Gatim Vecvagaram šis būs debijas rallijs ar jauno automašīnu, kas pabeigta tikai pāris dienas pirms došanās uz Poliju. ''Abas automašīnas ir būvētas Latvijā, tomēr to dzimtene ir Polija. Tādēļ esam nolēmuši aizbraukt ciemos. Šis Polijas čempionātā ir vienīgais grants rallijs, turklāt viena no nedaudzajām brīvajām nedēļas nogalēm saspringtajā komandas grafikā. Pats braucu ar tādu pat mērķi kā ierasts - izbaudīt ralliju un gūt pozitīvas emocijas,” pirms došanās uz Poliju stāsta Gatis Vecvagars.

Rallija atklāšana paredzēta 27.maijā plkst. 17.00 un tā tiešraidē tiks translēta Facebook lapā "Rajdy24". Rallija pirmais ātrumposms sāksies 28. maijā pl. 10.55. 

Vairāk par ralliju ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png