profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Švedas: Brīžiem, braucot pēdējā ātrumposmā, sajūtas bija kā krievu ruletē (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 25.05.2016 - 23:40 Švedas: Brīžiem, braucot pēdējā ātrumposmā, sajūtas bija kā krievu ruletē (VIDEO)
Foto: Aigars Tīdmanis

Lai arī drīz jau 2016. gads būs pusē, savu pirmo ralliju šosezon aizvadīja lietuvietis Vitautas Švedas ar stūrmani Žilvinas Sakalausku. Lai arī pilots bija pieteicies arī citos rallijos, tie sniega trūkuma dēļ tika atcelti, tāpēc šoreiz sanācis tā, ka Švedam un daudziem citiem lietuviešiem šis Talsu rallijs bija pirmais rallijs sezonā.

Lai arī rallijs Švedam sākās slikti (kvalifikācijā auto tehnisku iemeslu dēļ tika izcīnīta 25.vieta), turpinājumā lietuvietis bija ļoti ātrs. Izmantojis lielisku starta pozīciju pirmajā dienā, pēc pirmajiem sešiem ātrumposmiem Švedas bija otrais, sekundi atpaliekot no Kalles Rovanperas, kamēr ātrais Martinas Samsonas saņēma minūtes sodu un kopvērtējumā atkrita uz ceturto vietu. Arī otrajā dienā Švedas brauca ātri, kas beigās viņam ļāva izcīnīt trešo vietu absolūti un otro Lietuvas LRC1 klasē.


Foto: Rihards Baumanis, Baumanis Motorsport Photography

Pēc rallija sarunā ar portālu Go4speed Švedas atzīst, ka kopumā rallijs aizritēja labi. ''Jā, esam priecīgi, ka izcīnījām kausu, taču rallijs mums iesākās ne pārāk labi, jo piektdienas kvalifikācijā mums bija tehniskas problēmas. Taču tās izdevās novērst un mēs spējām braukt ātri. Pēdējā posmā vairākās vietās traucēja puteklis, tāpēc brīžiem braucot bija sajūtas kā krievu ruletē,” smaidot iesāk Vitautas Švedas.

''Taču apsveicu Samsonas ekipāžu, kas šajā rallijā brauca citā līgā. Nezinu, kā viņa rezultātu salīdzināt ar mūsējo. Piemēram, nobraucām Mordangas ātrumposmu, kur jutām, ka esam nobraukuši maksimāli labi, taču beigās, apskatot rezultātus, tu redzi, ka zaudē astoņas sekundes. Kur atgūt šīs zaudētās sekundes, man, godīgi sakot, nav skaidrs. Līdz ar to šobrīd grūti spriest, vai mēs bijām ātri vai lēni, jo, ja mums būtu līdzīgas mašīnas, tad varētu izdarīt secinājumus un vainot sevi, bet šobrīd uzskatu, ka mēs nebijām lēnāki, jo šoreiz tiešām braucām ātri. Tas, ka viņš atvinnēja minūtes sodu un vēl beigās uzvarēja, tas vēlreiz pierāda to, ka viņš brauca citā līgā, bet mēs pārējie realitātē. Taču malači viņi,” komandas biedru slavē Švedas.


Foto: Aigars Tīdmanis

Jautāts, vai pēdējā posmā ekipāža brauca uz maksimumu, Švedas atzīst, ka ekipāža esot riskējusi. ''Pēdējā posmā gājām uz maksimumu, taču putekļu dēļ mēs vietām samazinājām ātrumu un arī zaudējām vērtīgas sekundes. Taču, kur redzamība bija apmierinoša, tur gājām uz maksimumu. Neesam kamikadzes, lai putekļos, kuros neko nevar redzēt, brauktu uz maksimumu. Taču, lai vai kā, rallijs finišējis un Čempionu kauss ir mūsu. Esam priecīgi,” nobeidz Švedas.

Švedas 11.ātrumposmā
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png