profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija Talsi pirmajā dienā ātrākais Samsonas; līderis - Rovanpera

Go4speed 21.05.2016 - 20:49 Rallija Talsi pirmajā dienā ātrākais Samsonas; līderis - Rovanpera
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

21. maijā Talsu pusē aizvadīta notikumiem bagāta rallija "Talsi" 1. diena, kurā visos dienas ātrumposmos ātrākos laikus uzrādīja lietuviešu Martinas Samsonas/Mindaugas Varža ekipāža. Tomēr, kā izrādījās rallija dienas nobeigumā, par rallija līderiem tomēr kļuvusi somu ekipāža Kalle Rovanpera/Risto Pietilainen. Iemesls - Samsonas ekipāža saņēmusi vienas minūtes sodu par pāragru iebraukšanu laika kontrolē.

Diena sākās ar starta vietu izvēli pāris stundas pirms rallija starta, kurā noskaidrojās, ka kā pirmais ātrumposmos dosies Jānis Vorobjovs, viņam sekoja Filips Nivete un Ramūnas Čapkauskas. Kvalifikācijas uzvarētājs Martins Samsons izvēlējās septīto starta vietu, savukārt Kalle Rovanpera pirmās dienas ātrumposmos devās tieši aiz lietuvieša. 

Samsonas rallija vadībā izvirzījās jau ar pirmo ātrumposmu un bija praktiski neķerams. Vistuvāk viņam pietuvoties lietuviešu braucēji Vitauts Šveds un Vaitoas Žala, kā arī jaunais somu braucējs Kalle Rovanpera. No cīņas jau pirms pirms rallija izstājās Ramūnas Čapkauskas, savukārt trešajā ātrumposmā izstājās arī Vaidots Žala. 


Martins Samsons. Foto: Aigars Tīdmanis

Uzreiz aiz Kalles Rovanperas dienu pabeidza Vitautas Švedas, kurš jaunajam somu braucējam zaudē vien 1,06 sekundes. Trešaja vietā ierindojies Giedrius Notkas. Ātrākais no latviešu braucējiem pirmajā dienā bija Jānis Vorobjovs, kurš dienu iesāka ar devīto laiku pirmajā ātrumposmā, tomēr spēja pakāpties uz piekto pozīciju pēc ceturtā ātrumposma. Dienu viņš noslēdzis ceturtajā pozīcijā, līderim Kallem Rovanperam zaudējot 24 sekundes.

Sīvas cīņas tika aizvadītas ar LRC3 klasē, kurā par līderpozīciju sīvas cīņas aizvadīja krievu sportists Rostilovs un Nikolajs Grjazins. Savu pieteikumu uz pirmo trijnieku izteicis arī Mārtiņš Sesks, kuram šis ir debijas rallijs pie Peugeot 208 R2 stūres. Diena noslēdzās par labu Grjazinam, kurš par nieka 0,98 sekundēm apsteidz Rostilovu. Sesks, zaudējot 19,18 sekundes, ierindojies trešajā vietā.

Jānis Vorobjovs. Foto: Aigars Tīdmanis 

LRC2 klasē līderis Aivis Egle, kuram seko Mārtiņš Svilis (+1,82) un Aleksandrs Gorelovs (+5,33). 

Starp Čempionu kausa dalībniekiem šobrīd līderpozīcijā atrodas Vitautas Švedas. 

Visi rezultāti apskatāmi ŠEIT.  
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png