profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Talsi' startēs 59 ekipāžas, to vidū divas 'Škoda Fabia R5' un 'Mitsubishi Mirage'

Go4speed 18.05.2016 - 10:11 'Rally Talsi' startēs 59 ekipāžas, to vidū divas 'Škoda Fabia R5' un 'Mitsubishi Mirage'
Samuitis Talsos brauks ar šādu auto. Foto: facebook.com/martynas.samuitis.94

No 20. - 22. maijam Talsos startēs Latvijas un Lietuvas rallija čempionāta 3.posms. ''Rally Talsi'' 50. gadu jubilejas sacensībās šogad uz starta izies 59 ekipāžas, no kurām četras cīnīsies par Rally of Champions ceļojošo Čempionu Kausu. 

Par šo kausu cīnīsies četri čempioni: Latvijas rallija čempions Guntis Lielkājis, Lietuvas rallija čempioni Jānis Vorobjovs un Vitauts Šveds, kā arī Baltkrievijas rallija čempions Sergejs Vjazovičs. Jāatgādina, ka diviem Čempionu Kausa pretendentiem Vorobjovam un Švedam šogad būs vēl viens īpašs sportiskais dzinulis – ja kāds no šiem pilotiem kausu izcīnīs trešo reizi, tad Čempionu Kauss paliks ekipāžas rīcība uz visiem laikiem.


Švedas gatavojas Talsu rallijam. Foto: E. G Foto

Otrdien sacensību organizatori publicēja starta sarakstu. Pirmais starta numurs piešķirts Jānim Vorobjovam/Andrim Mālniekam. Otrais starta numurs ir Vitautam Švedam, bet trešais - Kallem Rovanperam, kurš pēc diviem posmiem ir Latvijas rallija čempionāta kopvērtējuma līderis. Ceturtais starta numurs piešķirts lietuvietim Martinam Samuitim, kurš startēs ar ''Škoda Fabia R5''. Piektais starta numurs Raimondam Kisielam/Arnim Ronim, kuri arī startēs ar ''Škoda Fabia R5''.


Foto: Foto: Mārtiņš Vanags

Atgādināsim, ka šogad sacensību programmā paredzēts, ka 20 prioritārās pilnpiedziņas ekipāžas piedalīsies kvalifikācijas posmā, kas notiks piektdien. Vēlāk atbilstoši kvalifikācijā uzrādītajiem rezultātiem 14 ātrākās ekipāžas izvēlēsies starta pozīcijas rallija pirmajai dienai.

Divās dienās sportistiem būs jāveic 11 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 113,95 kilometrus. Jāatzīmē, ka arī šogad rallija maršruta karte ir ļoti draudzīga skatītājiem, jo no 11 ātrumposmiem varēs redzēt deviņus!

Pilns starta saraksts redzams ŠEIT, bet ar pārējiem dokumentiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png