profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Talsi 2016' par ceļojošo Čempionu Kausu sacentīsies četri čempioni

Go4speed 13.05.2016 - 12:40 'Rally Talsi 2016' par ceļojošo Čempionu Kausu sacentīsies četri čempioni
Vai Vorobjovam izdosies Čempionu Kausu izcīnīt trešo reizi? Publicitātes foto

"Rally Talsi" 50 gadu jubilejas sacensībās neiztikt arī bez Talsu autorallija sportiskās odziņas - '"Rally of Champions" jeb cīņas par ceļojošo Čempionu Kausu, kurā šogad piedalīsies četri čempioni: Latvijas rallija čempions Guntis Lielkājis, Lietuvas rallija čempioni Jānis Vorobjovs un Vitauts Šveds, kā arī Baltkrievijas rallija čempions Sergejs Vjazovičs. 

Kopš 2009. gada "Rally Talsi" ietvaros notiek sacensība par ceļojošo Čempionu Kausu, kuru uz gadu iegūst ātrākais no čempioniem. Latvijas braucējus Čempionu Kausa izcīņā šogad pārstāvēs divi rallija meistari. Viens no tiem būs Guntis Lielkājis, kuram pēc panākumiem bagātās 2015. gada sezonas, šī būs pirmā reize, kad viņš cīnīsies par ceļojošo Čempionu Kausu. Lielkājis "Rally Talsi" startēs kopā ar stūrmani Ivaru Grošu un pilotēs Mitsubishi Lancer Evolution IX automašīnu. 

Lai gan 2015. gada čempiona tituls izcīnīts Lietuvā, tieši ar Latvijas karogu uz automašīnas brauks pašreizējais Čempionu Kausa īpašnieks - Jānis Vorobjovs. Tieši Vorobjovs ir matemātiski veiksmīgākais pretendents - sportists līdz šim divas reizes piedalījies "Rally of Champions" cīņās un abās no tām izrādījies ātrākais starp visiem konkurentiem. Vorobjova stūrmanis būs Andris Mālnieks, un ekipāžas rīcībā būs pašu vadītās komandas izveidots "Mitsubishi Mirage" auto.


Pirmo reizi par čempionu kausu sacentīsies Guntis Lielkājis. Publicitātes foto

Čempionu cīņās neiztikt arī bez nopelniem bagātā lietuviešu rallija braucēja Vitauta Šveda. Šis būs astotais gads, kad notiks cīņa par ceļojošo Čempionu Kausu, un Šveds tajās piedalījies visvairāk reižu kā jebkurš cits - piecas. Turklāt, divās no tām tieši Šveds mājup devies ar prestižo kausu. Šveda stūrmanis būs Žilvins Sakalausks, un ekipāža startēs ar "Mitsubishi Lancer Evolution X" automašīnu.

Visbeidzot, pretendentu lokā arī Sergejs Vjazovičs - Baltkrievijas čempions, kuram šis būs otrais gads pēc kārtas, kad viņš piedalīsies "Rally of Champions" un viņam būs iespēja savu piemiņas kausu kolekciju papildināt ar prestižo Čempionu Kausu. Ekipāžas stūrmanis būs Dmitrijs Akhremčiks, un tā brauks ar "Mitsubishi Lancer Evolution X" spēkratu.


Vitauts Šveds Čempionu Kausu izcīnījis jau 2 reizes. Publicitātes foto

"Šogad Čempionu Kausam ir četri pieredzējuši un meistarīgi kandidāti. Vorobjovs un Šveds Čempionu Kausu izcīnījuši pa divām reizēm katrs - tas ir četras, no kopumā septiņām reizēm, kopš šāda tradīcija iedibināta. Un arī otriem diviem pretendentiem - latvietim Lielkājim un baltkrievam Vjazovičam, sacensības Talsos vairs nav nekāds ceļojums uz Mēnesi! Lielkājis Talsos startēs jau sesto reizi, bet Vjazovičam šīs būs otrās sacensības starp deviņiem pakalniem - turklāt, šogad ar Evo X, kura tehniskā uzbūve ir daudz piemērotāka Talsu ceļu konfigurācijām kā iepriekšējā gadā izmantotais Subaru modelis. Turklāt, varu paziņot, ka diviem Čempionu Kausa pretendentiem Vorobjovam un Švedam, šogad būs vēl viens īpašs sportiskais dzinulis - ja kāds no Rally of Champions dalībniekiem kausu izcīnīs trešo reizi - tad Čempionu Kauss paliks ekipāžas rīcība uz visiem laikiem!" pastāstīja RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Čempionu Kausa ieguvēji:
2015    Jānis Vorobjovs / Andris Mālnieks (LVA) 
2014    Vytautas Švedas / Žilvinas Sakalauskas (LTU)
2013    Dominykas Butvilas / Renatas Vaitkevičius (LTU)
2012    Jānis Vorobjovs / Guntars Zicāns (LVA)
2011    Vytautas Švedas / Žilvinas Sakalauskas (LTU)
2010    Jocke Nyman / Bo Holmstrand (SWE)
2009    Aivis Egle / Mārtiņš Jerums (LVA)

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png