profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mālnieks: Tā bija fantastiska cīņa ar Kalli Rovanperu

Mārtiņš Jankovskis 11.05.2016 - 05:35 Mālnieks: Tā bija fantastiska cīņa ar Kalli Rovanperu
Jānis Vorobjovs, Kalle Rovanpera, Hari Rovanpera un Andris Mālnieks. Foto: Vorobjovs Racing

Aizvadītais Kurzemes rallijs sagādāja spriedzes pilnus brīžus līdz pat pēdējam ātrumposmam. Diemžēl pilsētas posmā līdera Kalles Rovanperas auto piemeklēja tehniskas problēmas, kas viņam liedza pacīnīties par uzvaru. Taču, neskatoties uz to, skatītāji un paši sportisti varēja izbaudīt aizraujošu un neprognozējamu ralliju.

Pēc rallija portāls Go4speed uz sarunu aicināja visu trīs ātrāko ekipāžu pārstāvjus.


Foto: MVFOTO

''Lieliskas emocijas,'' pēc finiša prieku neslēpa Jāņa Vorobjova stūrmanis Andris Mālnieks. ''Jānim šis bija 16. Kurzemes rallijs, un šī viņam ir pirmā reize, kad izdevies uzvarēt absolūti. Domāju, ka daudzi pārdzīvoja un ka daudziem patika tā cīņa, ko mēs un Kalle parādījām. Tā bija fantastiska cīņa, kuru beigās arī izdevās uzvarēt. Tehnika mums bija lieliska, taču žēl, ka Kalles auto pievīla tehnika. Kopumā ar auto esam jau apraduši, taču domāju, ka vēl paies ilgs laiks, kamēr pilnībā būsim apguvuši šo auto. Ir, ko vēl uzlabot, taču prieks, ka jau šobrīd varam cīnīties ar R5 mašīnām. Taču lielākais prieks ir par to, ka šis produkts ir tapis Latvijā un mēs varam parādīt, ka varam cīnīties ar rūpnīcas komandām,'' tā Andris.


Foto: MVFOTO

Nedaudz skumīgs pēc finiša bija Kalle Rovanpera, kuru pirms izšķirošajiem diviem posmiem pievīla tehnisks defekts. ''Pilsētas posma pirmajā līkumā mūs piemeklēja tehniskas problēmas, tāpēc nevarējām uzrādīt rezultātu, kas ļautu pacīnīties ar Vorobjovu. Kopumā rallijs bija labs, izņemot, protams, putekļus, kas traucēja, taču otrajā dienā pauze bija divas minūtes un tas braukšanu padarīja vieglāku. Ceļi bija skaisti un ātri, taču tie bija pārāk ātri mūsu mašīnai. Jā, arī Somijā ir ātri ceļi, taču tur tie nav tik taisni,'' nobeidz Rovanpera, kuram nākamais rallijs paredzēts Talsos.


Foto: MVFOTO

Priecīgs ar rezultātu bija Raimonds Kisiels, kurš atzina, ka nevēlējies tik daudz riskēt, kā to darīja Kalle un Jānis. ''Rallija otro dienu sākām labi, taču karjeras posmā bija problēmas – gan noslāpām, gan arī nedaudz izbraucām ārpus trases. Pēc tam vairs neskrēju, lai arī pēdējos posmos varēju pabraukt vēl ātrāk. Taču nebija tā motivācija, lai skrietu, tāpēc braucu tā komfortabli. Ja tu ej uz maksimumu, kā to darīja Kalle un Vorobjovs, tas būtu bīstami. Viņi gāja uz pilnu, jo cīnījās par uzvaru. Pilsēta patika. Pirmo reizi izbraucu, piemetu aci un tad jau otrajā reizē varēju braukt ātrāk. Kopumā laba nedēļas nogale. Tagad gatavosimies Talsiem.''
Komentāri
rallyfan 11.05.2016 20:04
Biju pilsetas pirma atrumposma pirmaja un otraja likuma.izskatijas ka kalle pardega jo dikti gribeja uzvaret un gaja uz maximumu.ar tadu driftesanu nesanaca ceretais.otraja piegajiena jau jaa pusass grabeja...turoreti Vorobjovs nobrauca tiri un atri.
P.s.kaut ka liekas ka kalle zaudejot visu noraksta uz tehniku...
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png