profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijā 'Kurzeme' dramatiskā cīņā Vorobjovs pārspēj Rovanperu

Go4speed 07.05.2016 - 14:38 Rallijā 'Kurzeme' dramatiskā cīņā Vorobjovs pārspēj Rovanperu
Publicitātes foto

Ar lielu intrigu iesākās rallija Kurzeme otrā diena, kas solīja spraigas cīņas starp pieredzējušo Jāni Vorobjovu un jauno somu braucēju Kalli Rovanperu. Sportisti skatītājiem nelika vilties. Aizraujoša cīņa jau no otrās dienas pirmajiem ātrumposmiem noslēdzās ar tikpat interesantām noslēguma cīņām, kurās uzvaru svinēja pieredze - Jānis Vorobjovs izrādījās meistarīgāks tieši noslēdzošajos pilsētas ātrumposmos, kuros apsteidza K. Rovanperu uz uzvarēja ar 14,43 sekunžu pārsvaru. 

Pirmajos divos dienas ātrumposmos jaunajam somu sportistam izdevās samazināt Vorobjova pirmajā dienā iegūto pārsvaru līdz 3,63 sekundēm. Rovanpera atzina, ka pēc māšīnas pārregulēšanas tagad ir apmierināts ar tās ātrumu. Somu sportists kļūdījās 8. ātrumposmā, izbraucot no trases, kas ļāva Vorobjovam atkal palielināt pārsvaru līdz 13,16 sekundēm. 

9. un 10. ātrumposmā Rovanperam izdevās atkal atgūt vien 1,94 sekundes. Situācija par labu Rovanperam izmainījās 11. ātrumposmā, kad lielo putekļu dēļ Vorobjovs brauca piesardzīgāk, kamēr Rovanperam izdevās atgūt 12,81 sekundi un atkal izvirzīties rallija vadībā.

Šī rallija uzvaru izšķīra pieredze. Asflata meistars Vorobjovs līdzjutējiem nelika vilties un svinēja pārliecinošu uzvaru. 

Kā pēc finiša atzina Rovanpera, viņa automašīnai pirms pilsētas ātrumposmiem salūzusi pusass, līdz ar to sacensību noslēgumā vairs nav spējis braukt maksimālā ātrumā. 

"Man ļoti patīk mašīna, un esmu ļoti laimīgs. Es braucu un smaidu. Rovanpera ir ļoti ātrs un ļoti talantīgs braucējs, un šī bija fantastiska cīņa no sākuma līdz pašām beigām. Paldies arī visiem lieliskajiem faniem, kuri vakar un šodien bija ar mums. Jūs esat vislabākie!" pēc finiša sacīja Jānis Vorobjovs.

3.vietu izcīnīja Raimonds Kisiels, kurš visu ralliju aizvadīja ļoti stabilā tempā.

Spraigas cīņas notika arī LRC3 klasē, kur sportisti sacentās ar priekšpiedziņas automašīnām. Uzvaru izcīnīja igaunis Olivers Ojapervs, savukārt 2.vietā ierindojās liepājnieks Mārtiņš Sesks, kuram šis ir labākais rezultāts karjerā par spīti dažādām tehniskām ķibelēm, ar kurām 16 gadu vecais sportists saskārās visa rallija garumā. 3.vietu šajā klasē izcīnīja liepājnieks Jons Pipirs. 

LRC2 klasē uz goda pjedestāla kāpa Krievijas sportisti - Igors Bulantsevs, Aleksandrs Gorelovs un Sergejs Remeņņiks. Teju visu sacensību ātrākais šīs klases braucējs bija latvietis Mārtiņš Svilis, taču 11 ātrumposmā viņš iebrauca grāvī, zaudēja vairāk nekā 20 minūtes. 

Kopumā rallija dalībniekiem bija jāveic 14 ātrumposmi 123 kilometru garumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png