profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Trīskārtējais Latvijas rallija čempions Leščs atgriežas rallijā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 20.04.2016 - 07:22  Trīskārtējais Latvijas rallija čempions Leščs atgriežas rallijā (VIDEO)
Ar šo auto šosezon brauks Dans Leščs. Foto: Mārtiņš Vanags

Pēc piecu gadu pārtraukuma rallijā atgriezīsies trīskārtējais Latvijas rallija čempions Dans Leščs, kura pirmais starts būs rallijā Kurzeme. Liepājnieks savu rallija karjeru sāka 2002.gadā, bet 2004.gadā viņš ar ''Opel Kadett'' kļuva par savas klases čempionu. 2006. un 2007.gadā Dans ar stūrmani Jāni Vīksnu, braucot ar ''Honda Civic Type-R'', izcīnīja vēl divus čempiontitulus. Pēdējo rallija sezonu Dans aizvadīja 2008.gadā, bet kopš tā laika viņš ir piedalījies tikai divos rallijos.

Sarunā ar portālu Go4speed Dans atzīst, ka iegādājies Renārā Franča spēcīgo BMW, ar kuru nolemts braukt ne tikai Kurzemē, bet arī citos rallijos. 


Dans Leščs darbībā. Foto: motorsunsports.lv

Dan, vai tā taisnība, ka esi nolēmis startēt Kurzemes rallijā.
Jā, esmu nolēmis atgriezties rallijā. Sāksim ar Kurzemes ralliju un tad jau skatīsimies tālāk, kur brauksim vēl. Esmu iegādājies Renāra Franča pagājušā gada mašīnu, tāpēc nebūtu vērts to 
pirkt, ja es nobrauktu tikai vienu ralliju. Ja ir mašīna, tad ar to ir jābrauc. Nav citu variantu. Nobrauksim Kurzemes ralliju un tad domāsim, kur brauksim tālāk – rallijsprintā vai rallijā, lai gan pašam vairāk gribas braukt lielajā rallijā.

Pēc tavas pēdējās rallija sezonas 2008.gadā esi aizvadījis tikai divus rallijus.
Jā, pēc 2008.gada sezonas rallijā esmu braucis tikai divas reizes – 2010.gadā Kurzemē (13.vieta ar ''Mitsubishi Evo IX'') un 2011.gadā Sāremā (avārija ar ''Honda Civic Type-R'').

Kā bija pēc tik ilga laika iekāpt rallija mašīnā?
Pilnīgi nekā (smejas). Nu labi, tik traki jau nebija, bet stūrmani gan sākumā bija grūti uztvert, ko viņš saka. Arī trajektorijas vēl nav tādas, kā gribētos, taču to kompensēja jaudīgā mašīna, ar kuru bija liels prieks braukt. Uz treniņa beigām jau braukšanu varēju izbaudīt. Ir vēl daudz jābrauc un jātrenējas. Ceru, ka šajās dienās līdz rallijam man izdosies dabūt atpakaļ kaut kādu līmeni, jo, ja nebūšu drošs par sevi, tad es nebraukšu. Nav jēgas tad akstīties.


Dans Leščs darbībā. Foto: liepajniekiem.lv

Cik ilgi domāji par atgriešanos?
Trīs gadus briedu un domāju, ka ir jāatgriežas, taču viss atdūrās finansēs. Sākumā bija doma iegādāties Hondu, ar ko ir braukts, bet tad sapratu, ka tas laikam nebūs tik interesanti atkal braukt ar priekšpiedziņu. Beigās sanāca tā, ka braukšu ar aizmugures piedziņas BMW.

Uz kādiem rezultātiem ceri pirmajā rallijā?
Par rezultātiem grūti spriest. Viss atkarīgs no treniņiem. Jo vairāk brauc, jo labāks rezultāts būs rallijā. Taču uz to es eju, jo gribu katrā rallijā savā RK1 klasē cīnīties par Top 3. Gribu, lai nobraucot ralliju, gan man, gan ģimenei, gan arī draugiem ir par to prieks.

Leščs, Sesks un Francis gatavojas Kurzemes rallijam:

Leščs uzvar 2007.gada Kurzemes rallijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png