profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Belokoņa/Freiberga ekipāža aizvada pirmos treniņus ar pilnpiedziņu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 19.04.2016 - 06:49  Belokoņa/Freiberga ekipāža aizvada pirmos treniņus ar pilnpiedziņu (VIDEO)
Ar šo auto Belokoņs / Freibergs brauca testos. Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Jau ziņojām, ka šajā rallija starpsezonā "Vorobjovs Racing" komandai pievienojusies ekipāža Daņila Belokoņs un Toms Freibergs, kuri pārstāvēs LRC3 klasi ar "Ford Fiesta R2T" automašīnu. Šajā starpsezonā Daņila ar Tomu daudz strādāja ne tikai pie stenogrammas pilnveidošanas, bet arī pie fiziskās sagatvtības, kurai tika pievērsta liela uzmanība.

Nesen ekipāža aizvadīja šīs sezonas pirmos grants treniņus. Šajos treniņos, kas tika aizvadīti Lietuvā, tika braukts ne tikai ar "Ford Fiesta R2T" automašīnu, bet arī ar ''Mitsubishi Evo X'', ar kuru Daņila, iespējams, šosezon brauks kādā rallija posmiem.

Par to, kā gāja testos un kā izvērtās debija ar pilnpiedziņas mašīnu, to portāls Go4speed jautāja pašam sportistam.

Daņila, pastāsti, lūdzu, kā tev gāja testos?
Aizvadītajās brīvdienās Lietuvā aizvadījām divu dienu testus, kuros sanāca iespēja izbraukt arī ar ''Mitsubishi Evo X''. Pirmā testu diena bija grūta, bet kopumā man viss patika. Divās dienās kopā nobraucām ap 100 kilometriem.


Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Pārejot uz jauno komandu, esi sācis izmantot cita stila stenogrammu. Kāda tā ir?
Jā, mēs tagad braucam ar pilnīgi jaunu stenogrammu, kurā ir pavisam cits stils. Tagad stenogrammā man nav atzīmēta līkuma gradācija, bet trajektorijas. Šāda stenogramma strādā pie jebkuras mašīnas. Testos man bija sastādīta tik laba stenogramma, ka vajadzēja tikai klausīties un izbaudīt braukšanu. Tagad mums katrs līkums ir sadalīts vairākās daļās.

Pastāsti kādu piemēru.
Ja pirms tam man, piemēram, bija līkums - K4 iekšmala, tad tagad man tāds līkums ir pierakstīts apmēram K 0-2, kur 0 nozīmē plaša un samērā ātra ieeja, bet 2 nozīmē, ka pēc apmēram 30 metriem līkums paliks asāks. Tagad saprotu, ka varu pienākt ar lielāku ātrumu un nedaudz vēlāk bremzēt. Ja būtu K 0-1, tas nozīmētu, ka pēc līkuma izeja ir plašāka un taisnāka. Papildus tam mūsu stenogrammā ir daudz ceļa apzīmējumu, kas man palīdz vieglāk iztēloties ceļu. Tagad, kad man stūrmanis pasaka līkumu, es to ātri uzzīmēju galvā un man tas dod reālu priekšstatu par šo līkumu. 

Kā tev pašam tagad liekas, kura stenogramma tev vairāk iet pie sirds? Ar gradācijām vai ar trajektorijām?
Stenogramma, kuru esmu apguvis pie pie Jāņa Vorobjova, man ļoti patīk. Tā iederas manā braukšanas stilā. Man tagad liekas, ka var braukt ātrāk un vēl drošāk, kas ir galvenais. 

Vai nebija bail ar braukt ar pilnpiedziņu tik lielā ātrumā?
Ņemot vērā, ka mašīna ir lielāka un jaudīgāka, tad ātrumu īsti nevarēja just (smejas).


Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Kā bija pēc Evo pārkāpt uz priekšpiedziņu?
Likās, ka braukt ir vieglāk, jo nav tik liels ātrums. Protams, ir atšķirības mašīnu vadāmībā, taču ir labāka ātruma izjūta. Piemēram, ja ar Evo kādu līkumu izbraucu ar 150 km/h, tad tagad zinu, ka tik pat ātri var izbraukt arī ar priekšpiedziņu. Tas man deva lielāku pārliecību. Nezinu, kā citiem, bet man izbraukt ar pilnpiedziņu un pēc tām pārkāpt uz priekšpiedziņu palīdzēja. Uzskatu, ka viens rallijs ar pilnpiedziņu vēl vairāk palīdzētu saprast braukšanas nianses ar priekšpiedziņu.

Vai testos strādājāt arī pie braukšanas?
Šajos testos mēs nestrādājām pie braukšanas niansēm, bet tikai apguvām jauno stenogrammu. Protams, bija arī daži vērtīgi ieteikumi, ko varētu labāk. Šobrīd man ir sastādīta speciāla programma, pēc kuras arī strādāsim. Nākamajos testos jau sāksim vairāk strādāt ar braukšanu. Jauns sākums, jauna skola un jauns stils. Tagad tik atliek visu salikt kopā un braukt.

Vai šogad tevi vēl redzēsim braucam ar pilnpiedziņu?
Jā, domāju šosezon nobraukt kādu ralliju Latvijā ar pilnpiedziņu.

Ekipāža testos ar Evo X:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png