profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu autosportists: Kurzemes rallijā ar Gaz mašīnu parādīsim labu šovu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 06.04.2016 - 14:07 Igauņu autosportists:  Kurzemes rallijā ar Gaz mašīnu parādīsim labu šovu (VIDEO)
Kristo Lādre. Foto: rallifotod.eu

Jau drīz startēs Ātruma festivāls - rallijs “Kurzeme 2016”. Šobrīd aktīvi norisinās sportistu pieteikšanās gaidāmajam rallijam, kas Liepājā un tās apkārtnē norisināsies 6. - 7. maijā. Šis būs šī gada pirmais grants rallijs Baltijas valstīs.

Jau ziņojām, ka šogad pirmo reizi Ātruma festivāla programmā iekļauts arī “Lada” kauss, kur atsevišķā ieskaitē sportisti aicināti piedalīties ar automašīnām, kas ražotas pirms 1995. gada, tostarp rallija apritē joprojām populārajām “Lada” automašīnām. Tāpat šogad izveidota īpaša ieskaites grupa tieši kravas automašīnām, jo Baltijas valstīs senākā autorallija vēsture Liepājā 1965. gadā aizsākās tieši ar smago automašīnu ralliju.

Ja Igaunijā smagās automašīnas redzamas katrā rallijā, tad Latvijas rallijos smagās mašīnas gandrīz nav redzētas. Taču Kurzemes rallijā uz starta varēs redzēt vairākas smagās automašīnas, jo jau šobrīd dalību apstiprinājušas trīs ekipāžas.

Ar vienu GAZ-51 brauks igauņu pilots Kristo Lādre, kurš ar smagajām automašīnām brauc jau kopš 2011.gada. Portāls Go4speed aprunājās ar igauņu sportistu, lai noskaidrotu, kāpēc viņš izvēlējies rallijā braukt ar smago automašīnu un ko latviešu rallija līdzjutēji var sagaidīt no šīm automašīnām Kurzemes rallijā.


Foto: Edgars Leonovs

Kristo, kāpēc tu nolēmi rallijā braukt ar smago automašīnu nevis klasisku rallija auto?
2000.gadā mans draugs ar Gaz brauca rallijkrosā, bet es tobrīd biju viņa mehāniķis. 2002.gadā viņš beidza braukt, bet 2006.gadā nolēmu pats ar savu mašīnu braukt rallijkrosā. 2011.gadā Prīts Pildens būvēja rallija auto, un viņš man jautāja, vai negribu braukt kopā ar viņu. Protams, ka tobrīd piekritu. Sāku braukt ar Gaz, jo tas bija savādāks auto. Braukt ar šādu auto ir kā māksla. Taču pati galvenā lieta šādā smago automašīnu rallijā ir tas, ka visi turas kopā un visi viens otram palīdz.

Kas ir tā lieta, kas jums visvairāk patīk, braucot ar Gaz?
Visvairāk man patīk tas, ka tas ir kaut kas savādāks, ko daudzi nemāk. Man braukšana ar smago liekas daudz interesantāka nekā ar vieglo. Braukt ar Gaz nav komfortabli un viegli, taču tieši tas šo braukšanu padara interesantāku.

Kādas ir lielākās kļūdas, kādas tiek pieļautas, braucot ar Gaz?
Lielākā kļūda, kas šīm mašīnām piemīt, ir bremzes! Dažreiz tev tās ir, bet dažreiz – nav. Šīm mašīnām nedrīkst izmantot cita veida bremzes un tev ir jāizmanto tās, kādas tev ir.


Foto: photography-on-the.net

Latvijā šādas mašīnas nav redzētas. Ko mēs Kurzemes rallijā varam sagaidīt no jums un citiem Gaz pilotiem? Sānslīdes, lēcienus tramplīnos?
Mēs braucam uz Latviju piedalīties sacensībās tāpēc, lai parādītu, ar kādām mašīnām mēs braucam. Varbūt mums izdosies panākt to, lai vēlāk kāds latvietis startētu mūsu klasē. Tāpat šajā rallijā startēsim tāpēc, lai varētu notestēt mūsu jauno auto pirms Igaunijas rallija čempionāta sezonas. Gribam, lai, sākoties jaunajai sezonai, mēs justos komfortabli. Žēl, ka man nebūs iespēja braukt ar stūrmani, ar kuru braucu kopā Lietuvas 300 Ezeru rallijā (Andresu Lihtfeldu), taču jebkurā gadījumā centīsimies Kurzemes rallijā parādīt labu šovu. Noteikti neiztikt arī bez sānslīdēm, kā arī parādīsim, kā var lekt ar Gaz. Mums plānā ir daudz kas padomā. Ceram, ka latviešu skatītāji mūs atbalstīs un ka kādam pēc tam būs tāds pats hobijs, kā mums.

Lādre darbībā:


Lādre darbībā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png