profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvietis savu ceļu uz WRC virsotni sāk bruģēt kopā ar Andi Neikšānu

Mārtiņš Jankovskis 15.03.2016 - 07:14  Lietuvietis savu ceļu uz WRC virsotni sāk bruģēt kopā ar Andi Neikšānu
Ekipāžas auto. Foto: No komandas personīgā arhīva

Kā ziņo lietuviešu portāls 15min.lt, tad 18 gadus vecais lietuviešu sportists Tomas Kaminskas nolēmis sākt savu rallija braucēja karjeru. Kā ziņo lietuviešu mediji un pats sportists, tad viņa stūrmanis un treneris būs pieredzējušais Andis Neikšāns.


Foto: No Anda Neikšāna personīgā arhīva

Kaminskas savu autosporta karjeru sācis ar kartingiem, kur jaunais sportists desmit gadus piedalījies dažādās kartinga sacensībās. Lai arī bija mēģinājumi izvēlēties citus autosporta veidus, rallijs tomēr guvis virsroku.

''Šādus talantīgus bērnus nevar palaist garām. Viņa ceļš un vieta ir tikai viena – rallijs,'' saka lietuviešu treneris Jonas Dereškevičus. Tieši Jonas jaunajam braucējem ierosināja savu rallija karjeru sākt ar R2 klasi. Gan sportists, gan viņa tēvs skatījās uz Latvijas pusi, kur šādu klašu auto esot vairāki. Pēc viņu domām latviešiem ir gan pieredze, gan zināšanas.


Ramūnas Čapkauskas, Tomas Kaminskas, Deividas Jocius un Vitautas Švedas. Foto: 1000 km

Jaunais braucējs esot ticies ar vairākām latviešu komandām un treneriem, bet visvairāk Tomasu esot iespaidojusi Anda Neikšāna un viņa ''Dynamic Sport'' komandas pieeja, tāpēc tika nolemts uzsākt sadarbību ar Anda Neikšāna komandu, kura ļoti labi zina, kā strādāt ar R2 klases mašīnām. Zināms, ka Kaminskas ir iegādājies bijušo Daņilas Belokoņa automašīnu, ar kuru arī viņš sāks savas rallija gaitas.


Foto: No Anda Neikšāna personīgā arhīva

Jauno rallija sezonu pilots plāno sākt jau maijā ar ralliju ''Kurzeme'' un ralliju ''Talsi''. Tāpat sportists plāno startēt gan Lietuvā, gan arī vairākos rallijsprinta posmos Latvijā.

''Mēs šobrīd nerunājam par ambīcijām, lai uzvarētu. Mēs vēlamies iet soli pa solim un izmantot to pieredzi, ko guvu kartingā. Šogad svarīgākais daudz laika pavadīt testos un treniņos, lai iegūtu nepieciešamo pieredzi,'' saka sportists.


Kaminskas R2 mašīnas testos.

Zināms, ka jaunais pilots startēs sava atbalstītāja ''Hoptrans Rally Team'' komandā. Šī sadarbības partnera mērķi ir ļoti lieli un ambiciozi. 2017.gadā plāns ir startēt Lietuvas un Latvijas R2 klases čempionātā, 2018.gadā plānots startēt pasaules rallija čempionāta ''DMACK Fiesta Trophy'' ieskaitē (Tur sportisti brauc ar Fiesta R2T mašīnām), 2019.gadā jau ir plāns braukt WRC2 ieskaitē (ar M-Sport komandas ''Ford Fiesta R5''), bet 2020.gadā Lietuvieši gribētu ieiet vēsturē ar to, ka šajā gadā Tomas Kaminskas ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu startē M-Sport rūpnīcas komandas sastāvā. Tas ir maksimālais nospraustais komandas mērķis, kurš, protams, var tikt koriģēts, vadoties pēc braucēja rezultātiem.


Jaunā ekipāža kopā ar mācītāju (pa labi). Foto: No Anda Neikšāna personīgā arhīva

Plāni un mērķi jaunajai ekipāžai ir ļoti lieli, tāpēc jānovēl veiksme!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png