profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievijas rallija čempions: Kopējā situācija autosportā ir analoga tai, kāda ir mūsu valstī

Go4speed 02.02.2016 - 22:56 Krievijas rallija čempions: Kopējā situācija autosportā ir analoga tai, kāda ir mūsu valstī
Rallija uzvarētājs Uspenskijs. Foto: Дмитрий Гальчун

Agrāk latviešu rallija komandas samērā bieži devās uz Krieviju, lai tur piedalītos rallija sacensībās. Šo komandu braucēju vidū nebija gan latviešu braucēji, bet gan krievu sportisti, kuri īrēja latviešu komandas pakalpojumus un sagatavotās automašīnas. Taču šobrīd situācija ir mainījusies, jo tagad krievu braucēji brauc pie mums uz Latviju, kur viņi attiecīgi izvēlas kādu no mūsu komandām un startē tās sastāvā.


Travņikovs. Foto: autosportmedia.smugmug.com

Iemesli, kāpēc tas ir tā, dzirdēti dažādi. Kādam nepatīk, kā tiek organizēti Krievijas ralliji, citiem nepatīk ceļi, citi uztraucās par drošības apstākļiem. Bet noteikti galvenais iemesls, kāpēc krievi izvēlas startēt Latvijā un latviešu komandās, ir tas, ka latviešu komandas spēj nodrošināt un piedāvāt ļoti augstu servisu, kā arī rallija līmenis un konkurence pie mums ir daudz augstāka. Kā portālam atzina kāds ātrs krievu rallija braucējs, tad, viņaprāt, startēšana Latvijā notiek daudz profesionālākā līmenī, kā arī kopējās izmaksas pie mums ir lētākas.

Nesen Krievijā tika aizvadīts Karēlijas rallijs, kurā uz starta izgāja 29 ekipāžas. Jā, dalībnieku it kā nav daudz, bet jāņem vērā fakts, ka Krievijā rallijs un rallija kausa sacensības tomēr notiek plašā teritorijā, tāpēc vairums sportistu izvēlas startēt sev tuvākajos posmos, nevis braukt un startēt visos posmos.


Foto: autosportmedia.smugmug.com

Uzvaru 1.posmā izcīnīja daudzkārtējais Krievijas rallija čempions Sergejs Uspenskijs, kurš par pusotru minūti apsteidza Latvijas rallijos bieži redzēto Staņislavu Travņikovu.

Kā pēc rallija portālam autosport.com.ru atzina Uspenskijs, tad šobrīd situācija Krievijas rallijā nav iepriecinoša. ''Kopējā situācija autosportā ir analoga tai, kāda tā ir mūsu valstī. Domāju, ka tagad daudziem nav viegli. Ne visiem autosports ir pirmā nepieciešamība. Daudziem autosports tomēr ir dārgs hobijs, kā rezultātā tas ir loģiski, ka samazinās braucēju skaits un arī organizatori. Taču šis rallijs bija interesants, tāpēc paldies organizatoriem, kuri atrod spēkus un priecē mūs ar tādām lieliskām sacensībām.”

Uspenskijs darbībā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png