profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somi petīcijā lūdz, lai Rovanperam atļauj startēt Somijas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 31.01.2016 - 22:33 Somi petīcijā lūdz, lai Rovanperam atļauj startēt Somijas rallijā
Kalle Rovanpera. Foto: rallifotod.eu

Latvija ir valsts, kur ar Latvijas autosporta federācijas (LAF) īpašu atļauju autosporta sacensībās var piedalīties sportisti, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu un kuriem nav auto vadītāju apliecības. To ir izmantojuši vairāki jaunie rallija braucēji, kuri šobrīd jau ir atpazīstami arī plašajā pasaulē.

Viens no pēdējo laiku skaļākajiem braucējiem, kurš arī izmanto šo LAF doto iespēju, ir 15 gadus vecais somu autosportists Kalle Rovanpera, kurš Latvijā sāka startēt jau 2013.gadā. Ja ātri aplūko Rovanperas rezultātus, tad jāsaka, ka sportists savos 15 gados ir finišējis visos 13 rallijos!

Kā šo rindu autoram vairākas reizes ir apliecinājis gan pats braucējs, gan viņa tēvs, slavenais Hari Rovanpera, tad viņiem šeit patīk braukt, jo vienmēr viss ir noorganizēts visaugstākajā līmenī, kā arī konkurence ir gana sīva.


Foto: Edgars Leonovs

Ja mēs varam priecāties par to, ka mūsu rallijos startē, iespējams, nākotnes rallija zvaigzne, tad somi ir bēdīgi, ka talantīgais braucējs spiests savu talantu attīstīt citā valstī. Daudzi vēlas redzēt Rovanperu braucam Somijas rallijā. Nav šaubu, ka viņam arī tur būtu labi panākumi, taču ir viens liels bet. Somijā rallijā var braukt tad, ja tev ir auto vadītāju apliecība, kuras šobrīd un vēl nākamos divus gadus Rovanperam nebūs.

Somu rallija fani atzīst, ka viens no sportistiem savulaik saņēma atļauju startēt rallijā, būdams 17 gadus vecs. Līdz ar to daudziem radies jautājums, kāpēc nevarētu veikt izņēmumu un atļaut Kallem Rovanperam startēt Somijas rallija čempionātā.

Kā ziņo iltalehti.fi, tad somu fani ir sagatavojuši petīciju, kurā lūgts izdarīt izņēmumu un iedot Kallem tiesības vai licenci tikai uz rallija laiku. Nepilnas dienas laikā šo petīciju parakstīja jau 471 cilvēks.


Foto: Mārtiņš Vanags

Tikmēr Somijas transporta pārstāvis atzina, ka „Šādu licenci var saņemt tikai ļoti īpašos gadījumos. Lai varētu īstenot un piepildīt savu hobiju, tas nav pietiekami īpašs gadījums.”

Lai vai kā, bet mums ir jābūt priecīgiem, ka savā LRČ čempionātā mēs uz starta varam redzēt šādu talantīgu autosportistu, kurš šogad, debitējot pie pilnpiedzīiņas auto stūres, jau ir izcīnījis divas uzvaras divos rallijos. Un gribētos piekrist tiem cilvēkiem, kuri uzskata, ka, iespējams, pēc pāris gadiem Rovanpera būs pasaules rallija čempions! To arī novēlam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png