profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirms Lapzemes rallija starta organizatori cīnās ar sniegu

Go4speed 28.01.2016 - 23:27 Pirms Lapzemes rallija starta organizatori cīnās ar sniegu
Juha Salo testa ātrumposmā. Foto: Janne Pieviläinen

Piektdien un sestdien startēs Somijas rallija čempionāta 1.posms, kurš, kā vienmēr, sāksies ar, iespējams, skaistāko ziemas ralliju, kas notiek Lapzemē. Šis rallijs par sniega daudzumu var nesūdzēties, jo šeit gandrīz katru gadu sportisti un skatītāji var izbaudīt īstu ziemas ralliju.


Pirms trases pierakstīšanas nepieciešams attīrīt ceļu.

Un šis gads nav izņēmums, jo trasi klāj bieza sniega sega. Šī iemesla dēļ rallija organizatori pirms vienas no trases iepazīšanās dienām agri no rīta bija spiesti trasē laist sniega tīrītājus, jo ceļi vietām bija neizbraucami. 


Foto: @HartusvuoriWRC

Tāpat savu krāšņumu šim rallijam piedod ziemeļbrieži un citi meža zvēri, kuri, sportistiem iepazīstoties ar trasi, ik pa laikam bija redzami ceļa malās. 


Sportisti iepazīstas ar trasi. Foto: @SalminenMarko

Šis rallijs pēdējos gados ir posms, kurā piedalās ļoti daudz sportistu, un arī šogad uz starta izies vairāk nekā 140 ekipāžas! Starp visām ekipāžām trīs brauks ar „Ford Fiesta WRC”. Starp vadošajiem somu braucējiem uz starta izies arī spēcīgais igauņu pilots Sanders Pērns, kurš pilotēs „Ford Fiesta R5”.


Jazīds Al-Radži treniņā. Foto: Janne Pieviläinen

Tas, ka šis rallijs nesolās būt viegls, pierādīja jau treniņbraucieni, kur dažas ekipāžas pamanījās izbraukt ārpus trases. Šajā rallijā tas ir ļoti bīstami, jo tas nozīmē, ka tev nāksies pavadīt ilgu laiku, lai tiktu ārā no kupenām.


Ekipāža testa ātrumposmā. Foto: Janne Pieviläinen

Divās dienās sportistiem kopā būs jāveic desmit ātrumposmi – pieci posmi piektdien (101,56 km ) un pieci posmi – sestdien (131,47 km), kas kopā sastādīs 233 kilometrus. Jāatzīmē, ka sestdien pēdējā ātrumposma garums būs 51 kilometrs!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png