profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Ceru, ka LAF atļaus man ar 'Škoda Fabia S2000' braukt arī turpmāk

Mārtiņš Jankovskis 27.01.2016 - 05:40 Rovanpera: Ceru, ka LAF atļaus man ar 'Škoda Fabia S2000' braukt arī turpmāk
Kalle Rovanpera. Foto: Alfonsas Rakauskas

Latvijas rallija čempionāta (LRČ) pirmais posms rallijs Sarma noslēdzās ar 15 gadus vecā somu sportista Kalles Rovanperas uzvaru. Lai arī finišā otrās vietas ieguvējs tika apsteigts par 20 sekundēm, atgādināsim, ka pēc otrā posma Rovanpera bija tikai 13.vietā. Kā sarunā ar portālu Go4speed atzina Rovanpera, tad šis esot viņa karjeras labākais rallijs. 

''Rallijs bija lielisks. Pirmajā dienā sabojājās mašīnas stūres iekārta, kā rezultātā zaudējām daudz laika. Vēlāk defektu novērsām un braucām ļoti ātri, kas beigās vainagojās ar uzvaru. Braucām ātri, bet ne uz riska robežas, jo galvenais uzdevums bija sasniegt finišu. Varu teikt, ka mašīna ir lieliska, taču es vēl turpinu to apgūt, jo auto man vēl ir svešs. Šis noteikti ir mans līdz šim labākais rallijs, jo pēc atkrišanas uz 13.vietu mums beigās izdevās uzvarēt,'' prieku neslēpa Kalle Rovanpera, kurš piebilda, ka ceļi šeit esot bijuši tikpat ātri, kā Somijā. Uz jautājumu, vai Rovanperu LRČ posmos redzēsim arī vasarā ar S2000 mašīnu, Rovanpera atzina, ka to viņš vēl nezina (LAF pēc Alūksnes un Sarmas rallija izskatīs, vai atļaut Rovanperam braukt tālāk ar S2000 mašīnu), bet viņš to noteikti gribētu (sportistam ir dota atļauja arī Rally Liepāja braukt ar S2000 mašīnu). 


Foto: Mārtiņš Vanags

Otro vietu izcīnīja Raimonds Kisiels, kurš bija rallija līderis līdz devītajam ātrumposmam, taču pēdējos divos posmos rallija vadību pārņema Rovanpera. ''Kopumā rallijs ir izdevies, jo finišējām, kas arī bija galvenais uzdevums. Protams, braukt pirmajiem bija ļoti grūti, jo katrā no ātrumposmiem, kuru veicām pirmo reizi, ļoti slīdēja, jo tobrīd nebija nekādas špūres. Kopumā uzskatu, ka pēc trīs gadu pauzes (ziemas rallijos) rezultāts ir labs,'' sarunā ar portālu saka Raimonds Kisiels

Uz jautājumu, vai pēdējā ātrumposmā varēja mēģināt apdzīt Rovanperu, Kisiels atzina, ka tas nebija iespējams. ''Kalle bija ātrāks, un tur mēs neko nevarējām padarīt. Pagaidām nav tie kilometri un tās sajūtas, lai brauktu vēl ātrāk. Ja to šoreiz būtu mēģinājis, tad, iespējams, būtu kāda pārsista riepa vai citas nepatikšanas.'' 

Jautāts par nākamajiem startiem, Kisiels saka: ''Brauksim Liepājas ERČ posmu, Talsus, jo pie Raimonda ir grēks nebraukt, kā arī Kurzemes ralliju, kuru es arī nevaru nebraukt,'' smejoties nobeidz Kisiels.


Rainers Aus. Foto: ASRT Media

Trešo vietu izcīnīja igaunis Rainers Aus, kurš diemžēl jau pirmajā posmā pazaudēju iespēju pacīnīties par augstākām vietā, jo sportists pirms starta nevarēja iedarbināt savu auto. "Rallijs kopumā bija labs, ko arī izbaudījām, taču pirmajā dienā pirms pirmā ātrumposma nevarēju iedarbināt mašīnu, kā rezultātā zaudējām daudz laika. Taču turpinājumā braucām ātri un, lai arī pieļāvām mazas kļūdiņas, atguvām vairākas pozīcijas. Ceļi? Patika, bet būtu vēl foršāk, ja būtu vairāk sniega un ledus. Labs sezonas sākums,'' tā Rainers Aus, kurš piebilda, ka viņš bez startiem Igaunijas rallija čempionātā, iespējams, būs redzams vēl kādā LRČ posmā.


Foto: Mārtiņš Vanags

Lieliska debija ar jauno ''Mitsubishi Mirage'' padevās Jānim Vorobjovam/Andrim Mālniekam, kuriem izdevās finišēt ceturtajā vietā. ''Pirms rallija mērķis bija finišēt, jo apzinājāmies, ka šim auto būs bērnu slimības, kuras var izlīst ārā, jo auto jauns un vēl līdz galam neiemēģināts. Bija problēmiņas gan ar logu tīrītājiem, gan reduktoru devītajā ātrumposmā, gan arī pēdējā ātrumposmā palikām bez ceturtā ātruma. Braukšanas ziņā? Mazāks un vairāk kratās (smejas), bet auto ir ātrāks, tikai jāatrod pareizie regulējumi un tad būsim vēl ātrāki. Taču kopumā esam ļoti priecīgi, ka izdevās finišēt ar auto, kas tapis mūsu servisā. Noņemam cepuri mūsu mehāniķu priekšā,'' tā pēc finiša izteicās Andris Mālnieks.
 
"Rally Sarma" rezultāti absolūtajā vērtējumā:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png