profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M.Neikšāns: Atgriešanās rallijā ir gatavošanās process kaut kam interesantam

Mārtiņš Jankovskis 12.01.2016 - 23:25 M.Neikšāns: Atgriešanās rallijā ir gatavošanās process kaut kam interesantam
Māris Neikšāns. Foto: Neiksans Rally Sport

Jau ziņojām, ka ''Rally Alūksne'' un ''Rally Liepāja'' dalību apstiprinājis Māris Neikšāns, kurš startēs kopā ar stūrmani Anriju Jessi. Pēdējo reizi Latvijas rallija čempionātā Māris startēja 2012.gadā, kad Sarmas rallijā tika izcīnīta augstā trešā vieta. Kopš tā laika Māris epizodiski ir piedalījies rallija šovos, kā arī dažās rallija sacensībās Krievijā. 

Sarunā ar portālu Go4speed Māris atklāj, ka viņam atkal ir parādījusies vēlme startēt rallija sacensībās. Neikšāns atzīst, ka šīs sacensības ir gatavošanās process kaut kam lielākam.

Māri, ir pagājis ilgs laiks, kopš pēdējo reizi mēs tevi redzējām rallija sacensībās Latvijā. Kāpēc esi nolēmis atkal sēsties pie rallija mašīnas stūres?
Jā, ir pagājis ilgs laiks kopš ar ralliju vairs nenodarbojos profesionāli. Protams, šīs sacensības daļēji ir saistītas ar to, lai es varētu atgūt ātrumu un iemaņas, kas nepieciešams treniņa un apmācības procesā, jo es jūtu, ka pa šiem gadiem nedaudz iemaņas un ātrums ir zudis.

Atceros, ka gan Tu, gan Andis Neikšāns man savulaik pēc jūsu rallija karjeras beigām teicāt, ka tobrīd nav vēlmes braukt. Vai var teikt, ka tev šobrīd tā vēlme ir atgriezusies?
Jā, tas ir interesanti, ka tā vēlme sēsties pie stūres un piedalīties rallija sacensībās ir parādījusies tikai tagad. Arī komandas biedri jau ilgi prasīja, nu kad tad tu sēdīsies pie mašīnas stūres un nobrauksi kādu ralliju. Šobrīd pašam ir vēlme to izdarīt, nevis pienākums.

Noteikti, ka šajā rallijā no tevis prasīt kādu konkrētu rezultātu nebūtu korekti.
Šo ralliju noteikti centīšos izbaudīt par visiem 100%, un es ļoti nekoncentrēšos uz rezultātu, jo tas ir skaidrs, ka pēc tik liela pārtraukuma rezultāts augsts nevar būt. Nemēģināsim kaut kur skriet un kādam kaut ko pierādīt – brauksim un izbaudīsim skaistu ziemas ralliju. 


Māris Neikšāns 2012.gada Sarmas rallijā. Foto: Jānis Asaris

Vai šie divi ziemas ralliji tavā kalendārā šogad būs vienīgie?
Ja vēlēšanās būs paturpināt, tad arī vasarā kaut ko darīsim tālāk. Ir plāns kaut ko uzbraukt, taču tas nav saistīts ar Latviju. Varētu teikt, ka šis ir gatavošanās process kaut kam lielākam (smaida). Ir plāni, bet tos pagaidām negribu atklāt.

Ar tavu paziņojumu par atgriešanos rallijā daudziem jau parādījusies liela interese.
Zini, kā ir. Daudziem jau īsti nevajag to rezultātu, bet gan parunāt un kādu apspriest. Viens teiks, ka tas un tas brauc slikti, bet cits atkal slavēs. Cilvēkiem ir tad ko runāt, un tas jau ir forši (veselīgi smiekli).

Vai pirms Alūksnes rallijsprinta aizvadīji testus?
Aizvadījām divu dienu testus, kur galvenais uzdevums bija atgūt braukšanas iemaņas. Gāja labi, bet Jānis Berķis bija ātrāks, bet tas ir normāli, jo uzskatu, ka viņš šobrīd ir viens no ātrākajiem braucējiem Latvijā. Ja viņam zaudēju tikai nedaudz, tad uzskatu, ka tas ir labi.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Cik ātri sapraties ar savu jauno stūrmani?
No sākuma viss varbūt nebija tik gludi, kā gribētos, jo gan es nebiju ilgi braucis, gan Anrijs nebija ilgi lasījis stenogrammu. Papildus grūtības Anrijam sagādāja tas, ka man stenogramma ir sastādīta otrādāk. Divas reizes izbraucām, un trešajā reizē jau bija labi. Taču, protams, sacensībās būs vairāk posmu, kas tik bieži neatkārtosies, tāpēc tas mums atkal būs pārbaudījums un kaut kas savādāks nekā treniņā.

Nu tad jānovēl jums veiksmīgs rallijs.
Paldies. Protams, gan mums, gan arī citiem būs interesanti paskatīties, kā mums ies un cik ātri mēs spēsim pabraukt pēc tik ilgas pauzes. Bet, kā jau teicu, tad galvenais šoreiz būs izbaudīt šo pasākumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png