profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artūrs Šimins: Šogad braukšana ar 'Mitsubishi Evo IX' ir pavisam cita (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 09.01.2016 - 15:21 Artūrs Šimins: Šogad braukšana ar 'Mitsubishi Evo IX' ir pavisam cita (VIDEO)
Sirmacis/Šimins trasē. Foto: Jānis Rags

Gatavojoties jaunajai rallija sezonai, SRT komandas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins piektdien un sestdien Alūksnes pusē aizvadīja divu dienu testus. Lai arī šosezon ekipāža startēs ar ''Škoda Fabia R5'', treniņa nolūkos tā nolēma Alūksnes rallijsprintā startēt ar ''Mitsubishi Evo IX R4''. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā, ekipāžai debitējot pie pilnpiedziņas stūres, tā Alūksnes rallijsprintā izcīnīja skaistu uzvaru, aiz sevis atstājot daudzus spēcīgus braucējus.


Foto: Jānis Rags

Kā pēc testiem portālam Go4speed atzina Artūrs Šimins, tad šogad sajūtas ar ''Evo'' esot pavisam citas. ''Pirmajā dienā nobraucām kādus 30 – 35 kilometrus, lai varētu pierast pie ātruma. Bija dažas nianses, kuras vajadzēja noslīpēt, kā arī pamainījām dažus regulējumus un pastrādājām ar amortizatoriem. Ātri vien sapratām, ka viss ir kārtībā, jo ar ātrumu apradām ļoti ātri. Kopā ar Ralfu sapratām, ka 2015.gada sezona mums ir devusi ļoti daudz, lai mēs ātri varētu braukt ar ''Mitsubishi Evo IX''. Ja salīdzina, kā mēs pirms Alūksnes rallijsprinta testējāmies pagājušajā gadā un, kā šogad, tad tā ir pavisam cita braukšana,'' stāsta Artūrs Šimins.

''Šodien (sestdien) aizvadījām otru testu dienu, kas notika citā ātrumposmā. Šoreiz arī kopā nobraucām kādus 30 – 35 kilometrus, kur noslīpējām pēdējās detaļas stenogrammā, kas vajadzīgas pie šāda ātruma. Tāpāt noslīpējām arī citas lietas, tāpēc tagad esam ļoti labi sagatavojušies Alūksnes rallijsprintam. Ja pagājušajā gadā mums vajadzēja nobraukt dažus dopus, lai ieietu ritmā, tad tagad domāju, ka jau ar pirmo posmu varēsim braukt maksimāli ātri. Arī Ralfs pēc pirmā testu brauciena teica, ka esot bijis ļoti labs temps.''


Testos piedalījās arī Nikolajs Grjazins. Foto: Jānis Rags

Juatāts, vai ekipāžu redzēsim arī Sarmas rallijā, Artūrs piebilda, ka tāda iespēja pastāv. ''Mums ar ''Škoda Fabia R5'' būs paredzēti divu dienu testi. Ja testos viss būs kārtībā un atradīsim regulējumus, kādi mums patīk, tad mēs startēsim Sarmas rallijā. Taču, ja regulējumi un pašsajūta nebūs tāda, kādu gribētos, tad mēs izlaidīsim Sarmas ralliju un aizvadīsim vēl kādus testus,'' nobeidz Artūrs.

Video no testa posma:

 

Komentāri
mai 09.01.2016 20:22
Dotu priešroku izbraukt ar evo pa sarmu un apstīties laikus . Ja laik ir viss ok tad braukt škodu ; )
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png