profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallijā nākamgad startēs vēl viens braucējs no Anglijas (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 19.11.2015 - 21:29 Latvijas rallijā nākamgad startēs vēl viens braucējs no Anglijas (FOTO)
Ralfs Sirmacis un Rorijs Bels. Publicitātes foto

Kamēr citās valstīs rallija sacensībās var startēt tikai tad, kad ir iegūta vadītāju apliecība, tikmēr Latvijā var piedalīties rallija sacensībās arī bez vadītāju apliecības. To izmanto gan latviešu braucēji, gan arī ārzemju. Piemēram, lai startētu Anglijas rallija čempionātā, ir nepieciešama vadītāju apliecība, ko tur var iegūt no 17 gadiem. Taču Latvijā šie sportisti var braukt arī bez tiesībām, saņemot LAF licenci.


Toms Keivs. Foto: Maciej Niechwiadowicz

Savulaik rallija pirmos soļus Latvijā spēra Toms Keivs un Ošens Praiss, kuri šobrīd jau gūst atzīstamus panākumus starptautiskās rallija sacensībās un ir vieni no vadošajiem angļu rallija braucējiem. Šogad, piemēram, Polijas WRC trešo vietu Junior WRC vērtējumā izcīnīja Praiss (''Citroën DS3 R3T Max''), bet “Drive DMACK Trophy” kopvērtējumā otrais, uzvarot arī Somijas WRC RC4 klasē, palika Keivs (''Ford Fiesta R2''). Arī Džošs Kornvels 2014.gadā savu rallija karjeru sāka Latvijā, bet aizvadītajā Velsas WRC posmā (tas bija viņa pirmais WRC rallijs karjerā) viņš izcīnīja 3.vietu RC4 klasē (''Ford Fiesta R2'').


Rorijs Bels trasē. Publicitātes foto

Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad nākamgad Latvijas rallijos, iespējams, redzēsim vēl vairākus angļu sportistus.

Kā pastāstīja ”Baltic Motorsport Promotion” komandas pārstāvis Mārtiņš Dzenītis, tad aizvadītajās brīvdienās uz Latviju bija atbraucis 15 gadus vecs angļu sportists Rorijs Bels (Ruairi Bell), kurš 333 trasē veica pirmos braucienus ar rallija mašīnu. Līdz šim sportists bija piedalījies divās “Formula Junior 1000” sacensībās (līdzīgas minirallija sacensībām) Īrijas junioru čempionātā, kur viņš brauca ar 'Nissan Micra'' automašīnu.


Rorijs Bels vizina tēvu. Publicitātes foto

''Pie mums uz Latviju uz divām testu dienām bija atbraucis 15 gadus vecs angļu braucējs, kurš nākamgad plāno braukt Latvijā. Šajos testos, kur viņu skoloja Ralfs Sirmacis, šis sportists ļoti pārsteidza. Lai arī viņš nekad nebija braucis ar auto, kuram stūre ir kreisajā pusē, kā arī viņš nekad nebija braucis pa granti, uzrādītie laiki bija pārsteidzoši. Pirmajā dienā viņš aprada braukt pa kartinga trasi, taču otrajā dienā pa rallijkrosa trasi viņš izskatījās ļoti labi. Vienā virzienā viņš Ralfam zaudēja ap sekundi, bet otrā virzienā nepilnas divas sekundes. Protams, izdarīt kaut kādus secinājumus vēl ir pāragri, jo viņš vēl nav braucis ar stenogrammu, taču pirmie iespaidi ir ļoti pozitīvi,'' stāsta Mārtiņš Dzenītis, kurš piebilda, ka jaunajam braucējam, kurš bija ļoti inteliģents uz zinošs par ralliju, acis deg, un viņš grib braukt.


Džošs Kornvels. Foto: Krists Andersons

Šobrīd bez Rorija Bela vēlmi startēt Latvijas Rallija čempionātā izteikuši vēl divi Lielbritānijas sportisti, kuri vēl nav sasnieguši 17 gadu vecumu. Tāpat vismaz divos rallijos Latvijā apņēmies startēt arī jau pieminētais Džošs Kornvels. Visi viņi izrādījuši vēlmi startēt ar ''Ford Fiesta R2'' automašīnām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png