profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grīva: Vācijas rallijs mums varēja beigties vēl nesākoties (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 02.11.2015 - 23:14 Grīva: Vācijas rallijs mums varēja beigties vēl nesākoties (FOTO)
Grīva/Veilands pēc finiša. Foto: Dynamic Sport

Jau ziņojām, ka Vācijā notiekošajā Lauzicas rallijā uz starta izgāja divas latviešu ekipāžas - Daņila Belokoņs/Toms Freibergs, kuri startēja ar jauno "Ford Fiesta Turbo R2" automašīnu, un Aleksandrs Grīva/Jānis Veilands. Ja Belokoņa ekipāža startēja FIA Trophy ieskaitē, tad Grīva pārstāvēja Nacionālo sacīkšu klasi. Beidzoties rallijam, Grīva/Veilands izcīnīja pārliecinošu uzvaru Nacionālajā klasē, bet Belokoņa ekipāža bija spiesta izstāties.

Pēc sacensībām portāls Go4speed aprunājās ar Aleksandru Grīvu, kurš atzina, ka ir ļoti apmierināts ar šo rezultātu, jo šis viņam ir labākais sasniegums Vācijas rallijā.

Aleksandr, vispirms apsveicu Jūsu ekipāžu ar skaisto uzvaru tavā ieskaitē.
Liels paldies. Lai arī pārsvars ir liels, viegli nebija.


Podfigor foto

Pirmajā posmā WRC zvaigznei Latvalam zaudējāt 48 sekundes un bijāt astotie, bet turpinājumā jau braucāt visiem pa priekšu. Kas notika pirmajā ātrumposmā?
Pirmā posma pirmajos metros uzreiz pēc starta izkrita pusass ārā, lai arī startā lielu slodzi transmisijai nedevu. Taču tur bija špūre, kur, iekrītot riteņiem iekšā, izleca ārā aizmugurējā pusass. Tobrīd garastāvoklis bija nulle, jo sapratu, ka viss ir beidzies pat īsti vēl nesākoties, jo apgriezieni auto cēlās, bet uz priekšu auto īsti negāja. Turpinājumā centrālo diferenciāli saslēdzu uz lock režīmu, kur tā nobraucu kādus trīs četrus kilometrus. Pēc tam izslēdzu ārā un pusass bija iekritusi atpakaļ. Kad braukšana puslīdz bija kārtībā, tad otrajā posmā mēs noķērām Jari Mati Latvalu, kurš tobrīd brauca ar kūpošu motoru. Tobrīd dūmi bija trakāki, nekā braucot miglā. Žēl, ka viņam rallijs tā beidzās, jo viņa laiks pirmajā posmā bija par kādām astoņām sekundēm labāks nekā mums tajā pašā dopā otrajā reizē, kad tehnikai viss bija kārtībā. Domāju, ka būtu interesanta cīņa ar viņu.


Grīva/Veilands lido. Foto: Cornell Hache, rallye-magazin.de

Neskatoties uz tehniskajām problēmām, pirmo dienu noslēdzāt trešajā vietā.
Pirmajā posmā zaudējām diezgan daudz. Arī otro ātrumposmu braucām uz kādiem 50%, taču tad pirms trešā posma bija servisa parks, kur Dynamic Sport komandas mehāniķi defektu novērsa un mēs varējām sākt domāt par rezultātu un cīņu.

Kāda bija starta secība. Vispirms trasē devās FIA Trophy braucēji un tad Nacionālā klase?
Jā, vispirms FIA Trophy un tad Nacionālā klase. Mums sanāca startēt no kādas 25.vietas, kas šādos ceļos, kur segums bija pamīksts, bija grūti.


Foto: Cornell Hache, rallye-magazin.de

Šī bija trešā reize, kad braucat šajā rallijā. Vai šis posms šoreiz ar kaut ko pārsteidza?
Jā, šis rallijs bija vissarežģītākais. Nebija tas klasiskais Vācijas rallijs – taisne, līkums, taisne. Šoreiz bija daudz sarežģītas konfigurācijas. No iepriekšējām reizēm zināju tikai divus posmus.

Arī otrajā dienā bijāt ātri un visiem savas klases braucējiem braucāt pa priekšu.
Jā, tā bija. Jāsaka, ka rallijā neesam braukuši divus gadus, tāpēc sportiskā forma mums nav tāda, kāda tā ir citiem. Mēs nebraucām lēni, bet mēs braucām tādā tempā, kur es zināju, kur mēs varam vēl uzlabot savu sniegumu. Piemēram, bremzēšanā, jo bremzēju piesardzīgi. Arī riepu izvēle mums uz šo ralliju nebija liela, jo atbraucām tikai ar astoņām riepām. Taču, neskatoties uz šo visu, spējām demonstrēt labu sniegumu un braukt visiem pa priekšu.


Foto: ART of FOTO by Bartek Żywarski

Kopumā ar visu savu piesardzību jums izdevās klasē izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Arī absolūtajā ieskaitē esat augstajā septītajā vietā.
Jā, tā šoreiz sanāca, jo savus sīvākos konkurentus, kuru vidū bija arī Latvalas tēvs, mēs apsteidzām visai ievērojami. Protams, skatījāmies arī uz absolūto ieskaiti, kur mēs palikām septītie, 19 sekundes zaudējot somam Saku Vierimā. Ja nebūtu tas pirmais neveiksmīgais posms, kur zaudējām 40 sekundes, visticamāk, būtu sestie jeb uzreiz aiz visām R5 mašīnām un lietuvieša Dominika Butvila (''Mitsubishi Evo X''), kurš šosezon ir labā sportiskā formā. Taču jebkurā gadījumā esam apmierināti ar šādu rezultātu, jo šis par trīs gadiem ir mūsu augstākais rezultāts šajā rallijā.

Tāds patīkams sezonas noslēgums.
Kopumā ir liels nogurums, jo bija liels maratons no rīta līdz vakaram. Organizācija? Jāsaka, ka pietrūka daudzas lietas, pie kurām esam pieraduši Latvijā – rallija centrs, zona, internets un ēšana, jo visu laiku uz desām un maizītēm bija grūti dzīvot (smejas). Taču kopumā viss bija kārtībā un bez lieliem piedzīvojumiem. Jāsaka, ka mēs esam nedaudz izlutināti ar to savu augsto Latvijas rallija līmeni, kur viss ir lieliski.


Grīva/Veilands uz augstākā pakāpiena. Foto: Cornell Hache, rallye-magazin.de

Ir zināmi kaut kādi jūsu ekipāžas nākotnes plāni?
Pagaidām neko konkrētu par nākamo gadu vēl nezinām, jo šoreiz uz šo ralliju aizbraucām sava prieka pēc. Protams, es nekad uz ralliju nebraucu tikai piedalīties, bet gan cīnīties. Šoreiz mēs cīnījāmies savā šī brīža līmenī. Kopumā gandarījums ir liels. Paldies visiem par atbalstu, jo ir saņemtas daudz priecīgas ziņas un uzmundrinājumu vārdi no draugiem un atbalstītājiem.

Absolūtais kopvērtējums:
1. flag Grøndal Anders Citroën DS3 R5  1:49:17.6
2. flag Kahle Matthias Škoda Fabia R5 +1:07.8
3. flag Butvilas Dominykas  
Mitsubishi Lancer Evo X +1:39.9
4. flag Al-Ketbi Rashid
Ford Fiesta R5
+2:26.5
5. flag Oleksowicz Maciej
Ford Fiesta R5
+5:10.4
6. flag Saku Vierimaa
Mitsubishi Lancer Evo IX +7:30.2
7. flag Grīva/Veilands
Mitsubishi Lancer Evo VII 
+7:49.8
8. flag Chwist Daniel
Subaru Impreza STi +8:28.8
9. flag Olsen Arnt Gustav Citroën DS3 R5 +9:16.2
10. flag Ramonat Raphael Mitsubishi Lancer Evo VII
+10:04.3

Nacionālās klases rezultāti:
1. Grīva/Veilands, Mitsubishi Evo VII, 1:57:07,4
2. Ramonat/Schneeweiß,Mitsubishi Evo VII,+2:14.5
3. Latvala/Mustalahti, Mitsubishi, +3:36,6
4. Vollak/Kuhn, BMW 318ti, +9:57,9
5. Fechner/Pitzk, Mitsubishi Lancer Evo VI, +10:21,9
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png