profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc pirmās Lauzicas rallija dienas Belokoņs līderis klasē

Go4speed 31.10.2015 - 08:38 Pēc pirmās Lauzicas rallija dienas Belokoņs līderis klasē
Daņila Belokoņs. Foto: Rallye-Magazine.de 

30. oktobrī Vācijā, Lauzicas rallijā tika aizvadīti pirmie četri ātrumposmi. No Latvijas rallijā uz starta izgāja tikai divas ekipāžas - Daņila Belokoņs ar "Ford Fiesta Turbo R2" automašīnu, startējot FIA R4 klasē, un Aleksandrs Grīva, kurš startēja Nacionālo sacīkšu ieskaitē. Kopā uz starta Vācijas rallijā stājās 69 dalībnieki. 

Par rallija līderi jau ar pirmo ātrumposmu kļuva norvēģis Anders Grondāls, kurš startēja ar "Citroen DS3 R5" automašīnu - viņam izdevās uzvarēt trijos no četriem dienas ātrumposmiem. Sākotnēji otrajā vietā izvirzījās lietuvietis Dominks Butvilas (Mitsubishi Lancer Evo X), tomēr trešajā ātrumposmā viņu apstedza Rašeds Al Ketbi no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (Ford Fiesta R5). Sportistiem gan priekšā vēl spraiga cīņa, jo Dominiku Butvilu no Al Ketbi pēc pirmās dienas šķir vien 0,7 sekundes. 


Jari Mati Latvala ar Audi Quattro. Foto: Rallye-Magazine.de

Tikmēr ar līderpozīciju savā klasē ralliju iesācis Daņila Belokoņs. Viņam izdevās uzvarēt pirmajos divos dienas ātrumposmos, kas dienas beigās nodrošināja 13,8 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Tomasu Pospisiliku no Čehijas.

Nacionālajā ieskaitē pirmajā ātrumposmā vadībā ar "Audi Quattro" automašīnu izvirzījās WRC zvaigzne Jari Mati Latvala, tomēr jau otrajā ātrumposmā ekipāža bija spiesta izstāties. Dienu pirmajā vietā noslēdza Jari Latvala/Mustalahti (Mitsubishi), savukārt trešajā vietā ierindojās Aleksandrs Grīva/Jānis Veilands. Viņus no klases līderiem šķir 12,7 sekundes, bet no otrās pozīcijas īpašnieka Rafaela Ramonata - 4,2 sekundes.

Atšķirībā no iepriekš plānotā, uz Vācijas ralliju tomēr nedevās divas citas latviešu ekipāžas - Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis un Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. Ja Berķis pēc rallija Latvija nepaspēja salabot sasisto auto, tad Svilis šajā posmā nebrauc tāpēc, ka sportista ģimenē šajās dienās ir ģimenes pieaugums.

Otrajā rallija dienā, 31. oktobrī, sportistiem būs jāaizvada vēl deviņi ātrumposmi. 

Rallija rezultātiem FIA klasēs var sekot līdzi ŠEIT.
Rallija rezultāti Nacionālajā klasē apskatāmi ŠEIT.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png