profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallija čempions Balodis pārdod auto un raugās pilnpiedziņas virzienā

Mārtiņš Jankovskis 30.10.2015 - 06:32 Latvijas rallija čempions Balodis pārdod auto un raugās pilnpiedziņas virzienā
Foto: Krists Andersons

Šosezon Latvijas rallijā čempionātā (LRČ) par RK1 klases čempionu tika kronēta Edgara Baloža/Ineses Akmentiņas ekipāža. Šobrīd, kad rallija sezona ir beigusies, vairums sportistu jau kaļ plānus nākamajam gadam. Viens no šiem braucējiem ir Edgars Balodis, kurš izlicis pārdošanā savu čempionu auto ''Honda Civic Type R'', ar kuru Edgars sacensībās startēja divas sezonas.  

Sarunā ar portālu Go4speed Balodis atzīst, ka ir laiks izmēģināt spēkus pilnpiedziņas ieskaitē, bet, vai tas izdosies, tas šobrīd nav zināms, jo sākumā jāpārdod šī mašīna.
 

Foto: Kaspars Leists

''Jāmēģina likt punkts tai vienas ass piedziņai un jācenšas pārkāpt uz pilnpiedziņu. Vai tas izdosies, to nezinu, bet centīsimies. Arī pagājušajā gadā doma bija līdzīga, taču Hondu neviens nenopirka, tāpēc turpinājām braukt ar to. Ja šogad izdosies pārdot, tad mēģināšu rast iespēju startēt jaunajā RK2 klasē, kur šosezon brauca Kaspars Kaņeps - Kalniņš un Andris Kulbergs,'' iesāk Edgars Balodis, kurš ar priekšpiedziņas auto brauc no 2009.gada.

Par savu 230 Zs jaudīgo Hondu Edgars šobrīd prasa 10 000 eiro. Kā portālam atzina kāds rallija eksperts, tad šī cena esot ļoti laba. Arī Edgars atzīst, ka cena nav liela. ''Uzskatu, ka auto cena nav liela. Šobrīd šis auto ir tādā stāvoklī, ka kāp iekšā un brauc uz ralliju. Šis auto mums ir divas sezonas, kas kalpojis ļoti labi. Šogad Sarmas rallijā pirmo reizi karjerā man nācās izstāties dzinēja defekta dēļ, līdz ar to varu teikt, ka tehniski šis auto ir labā kārtībā. Priekš nacionālās klases šī ir ļoti laba mašīna.''


Foto: MVFoto

Uz jautājumu, ko Edgras plāno pirkt Hondas vietā, pilots atzina, ka pagaidām neko neplāno, jo sākumā ir jāpārdod Honda. ''Šobrīd neko neplānoju iegādāties vai būvēt, jo vispirms ir jāpārdod šī mašīna. Ja tas izdosies, tad domāsim tālāk. Ja viss izdosies, tad šajā RK2 klasē gribētu startēt ar ''Subaru'' vai ''Evolution''. Gribētos cerēt, ka šī klase attīstīsies un uzplauks, jo tad varētu būt sagaidāmas interesantas cīņas,'' nobeidz Balodis, kurš piebilda, ka šobrīd interesi par viņa auto izrādījis kāds somu sportists, bet pagaidām neviens vēl nav skatījies šo auto klātienē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png