profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Belokoņs aizvada testus ar Latvijā pirmo uzbūvēto turbo 'Fiesta R2' (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 26.10.2015 - 23:42 Belokoņs aizvada testus ar Latvijā pirmo uzbūvēto turbo 'Fiesta R2' (FOTO)
Belokoņs/Freibergs testos. Foto: pelss.com

Pirmos testus ar Anda Neikšāna Dynamic Sport komandas jauno vienlitrīgo turbo ''Ford Fiesta R2'' aizvadījusi Daņilas Belokoņa/Toma Freiberga ekipāža, kura šīs nedēļas nogalē startēs Vācijas ''ADMV Lausitz Rallye 2015” rallijā. Testos, kurā ekipāža kopā nobrauca apmēram 60 kilometrus, tika braukts gan pa gaismu, gan tumsu, jo Vācijas rallijā pilotiem sava meistarība būs jādemonstrē arī tumsā.


Foto: pelss.com

Pēc testiem portāls Go4speed aprunājās ar Belokoņu, kurš atklāja, ka šis esot lielisks auto, kurš rada sajūtas, ka tiek braukts ar pilnpiedziņu.


Foto: pelss.com

''Man ļoti patika pirmie testi ar šo turbo ''Ford Fiesta R2'', kas salīdzinājumā ar parasto ''Fiesta R2'' ir kā diena pret nakti. Auto ir ātrāks un jaudīgāks par parasto ''Fiesta R2''. Arī bremzēšana ir labāka. Šim auto ir ļoti daudz elektronikas, ar kuru man vēl būs kārtīgi jāiepazīstas, jo šim auto visa informācija būs pieejama uz displeja, kurā varēšu redzēt visu nepieciešamo informāciju - temperatūras, slodzes u.t.t,'' iesāk Daņila Belokoņs.

Jautāts, kādas bija pirmās emocijas, izbraucot ar šo auto, pilots smaidot saka, ka ''Pirmajā reizē, kad braucu, tad ne par ko nedomāju. Vienkārši braucu, smaidīju un izbaudīju šo braucienu. Braucot sānslīdēs sajūtas bija tādas, it kā brauktu ar pilnpiedziņu. Interesanti, ka, braucot sānslīdē, auto nezaudē ātrumu.''


Foto: pelss.com

Lai arī auto vizuāli ir tāds pats kā parastā ''Fiesta R2'', sportists atzina, ka viņa braukšanas stils ar šo auto mainīsies. ''Mans braukšanas stils ir mainījies. Tagad var braukt agresīvāk, kā arī var neuztraukties par to, ka auto kādā no līkumiem var zaudēt ātrumu. Šis auto labo kļūdas. Piemēram, ja kļūdījies pārslēdzoties (ne tajos apgriezienos pārslēdzies), tad auto ātri vien izlabo šo kļūdu. Ļoti gudra mašīna.''


Foto: pelss.com

Sarunas nobeigumā pilots atzina, ka Vācijas rallijā viņa ekipāžas mērķis būs sasniegt finišu, jo šobrīd svarīgi ir krāt nobrauktos kilometrus. Arī šajā starpsezonā Belokoņs ar komandu plāno aizvadīt daudz testus.


Foto: pelss.com

''Vācijā brauksim testa režīmā, jo galvenais būs sasniegt finišu. Mums vēl ir daudz jāmācās ar šo auto, bet jau šobrīd esmu ļoti laimīgs, ka man ir šāda mašīna. Līdz jaunās sezonas sākumam plānojam aizvadīt daudz testus, lai aprastu ar šo auto un lai atrastu sev vēlamos regulējumus. Jaunajā sezonā gribu startēt jaunā līmenī,'' nobeidz Belokoņs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png