profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Japāņu ekipāža pēc smagās avārijas izrakstīta no slimnīcas un devusies uz Somiju

Mārtiņš Jankovskis 19.10.2015 - 22:39 Japāņu ekipāža pēc smagās avārijas izrakstīta no slimnīcas un devusies uz Somiju
Sayaka Adachi/Takamoto Katsuta. Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Svētdien Jūrmalas un Tukuma pusē noslēdzās rallijs ''Latvija'', kurā par uzvarētājiem tika kronēti Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, kuri tuvākos sekotājus Raimondu Kisielu/Arni Roni apsteidza par pusminūti.

Jau ziņojām, ka 11. ātrumposmā smagu avāriju piedzīvoja japāņu ekipāža Katsuta/Adachi, kuri līdz tam kopvērtējumā ieņēma augsto sesto vietu. Ekipāža pa daudz iebrauca līkuma iekšmalā, pēc kā auto izlidoja no trases un ar jumtu/sāniem spēcīgi ietriecās kokos.


Japāņu ekipāžas auto pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Kā ziņoja aculiecinieki, tad sportisti pēc sadursmes bija pie samaņas. Pēc tam, kad glābēji palīdzēja pilotam izkļūt no avarējušās automašīnas, abi sportisti tika nogādāti slimnīcā, kur viņiem tika veiktas pārbaudes. Par laimi, vakarā rallija organizatori pavēstīja priecīgu ziņu.

''Pēc papildus izmeklējumu veikšanas, Katsuta un Adachi konstatēti sasitumi, un autosportisti izlaisti no slimnīcas,” teikts oficiālajā paziņojumā.

Arī Tommi Mäkinen Racing komandas pārstāvis Joni Ampuja, kurš šogad vairākās sacensībās pārstāvēja RE Autoclub komandu rallijreida sacensībās, sarunā ar portālu Go4speed apstiprināja, ka braucējiem viss ir kārtībā.


Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

''Abiem viss ir kārtībā. Viņiem svētdienas vakarā bija pārbaudes gan Tukuma, gan Rīgas slimnīcā. Par laimi, viņiem nav nekādu lūzumu, taču trieciens avārijas brīdī gan bija ļoti spēcīgs, tāpēc viņiem ir konstatēti sasitumi, kas izraisa nelielas sāpes. Smaga avārija, bet ļoti veiksmīga. Tagad viņiem nepieciešama neliela atpūta. Šodien (pirmdienas pēcpusdienā) lidojam uz Somiju, bet pēc tam nedēļas beigās viņi jau dosies atpakaļ uz Japānu,'' tā Joni Ampuja, kurš piebilda, ka šis auto ir norakstāms un ar to vairs sacensībās nevarēs braukt.

Tikmēr otrs japāņu ekipāžas pilots pirmdienas pēcpusdienā portālam Go4speed apstiprināja, ka cietusī ekipāža izskatās un jūtas labi, taču drošības apsvērumu dēļ tā vēl devusies uz pārbaudēm Helsinku slimnīcā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png