profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Esmu pārsteigts par rezultātu, jo ar šo auto pa asfaltu nebiju braucis

Mārtiņš Jankovskis 18.10.2015 - 08:22 Rovanpera: Esmu pārsteigts par rezultātu, jo ar šo auto pa asfaltu nebiju braucis
Rovanpera (pa labi) ar stūrmani. Foto: Go4speed

Pēc rallijs ''Latvija'' pirmās dienas līderis ir Jānis Vorobjovs, kuram tikai 0,01 sekundi zaudē Raimonds Kisiels. Taču augstajā trešajā vietā daudziem par pārsteigumu ierindojies 15 gadus vecais somu sportists Kalle Rovanpera, kurš ar ''Citroen C2R2 MAX'' līderim zaudē tikai 7,08 sekundes.

Ceturtā ātrumposma laikā Kalles tēvs Hari Rovanpera, kurš ir WRC rallija leģenda, portālam atzina, ka sportists pēc Kurzemes rallija esot aizvadījis tikai vienus nelielus testus, tāpēc viņš ir pārsteigts par tā brīža dēla rezultātiem, it īpaši uz asfalta. Arī pats spotists pēc pirmās dienas portālam Go4speed atzina, ka viņam šāds rezultāts ir liels pārsteigums.

''Bijām kaut kad veikuši asfalta testus ar S2000 mašīnu, bet ar šo auto pa asfaltu līdz šim nebiju nekad braucis. Pirmo reizi tikai pa šo trasi, tāpēc esmu pārsteigts par šodienas rezultātu. Kāpēc tik labs rezultāts? Nezinu īsti. Mums ir labi regulējumi, kas piemeklēti šādām sacīkšu trasēm un mums ir labas riepas. Jāsaka, ka šī trase bija vienreizēja, tāpēc bija patīkami braukt,'' stāsta Kalle Rovanpera.

Jautāts, kā sportists plāno braukt svētdien, Rovanpera atzīst, ka ''Svētdien trase būs daudz piemērotāka man, jo grants man patīk daudz labāk. Centīsimies braukt maksimāli ātri - ar pilnu gāzi. Ja uz asfalta tu nevari būt agresīvs, jo tur nav tādas saķeres, kā uz grants, tad uz grants var braukt agresīvāk,'' nobeidz Rovanpera, kurš pirms šī posma ir rallijsprinta kopvērtējuma līderis 2WD Open klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png