profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija 'Latvija' pirmā diena atnes pārsteigumus, vadībā Vorobjovs

Go4speed 17.10.2015 - 20:59 Rallija 'Latvija' pirmā diena atnes pārsteigumus, vadībā Vorobjovs
Foto: Raimons Volonts

Sestdien, 17. oktobrī, Biķernieku trasē un Jūrmalā aizvadīti pirmie septiņi rallija "Latvija" ātrumposmi. Vairāk nekā 32 km asfalta seguma atnesuši vairākus pārsteigumus. Līderus Jāni Vorobjovu un Raimondu Kisielu šķir vien 0,01 sekunde, kamēr fantastisku sniegumu ir uzrādījis 15 gadus vecais Kalle Rovanpera, WRC zvaigznes Harri Rovanperas dēls, kurš ieņem trešo vietu, tikai 7,08 sekundes aiz līdera Vorobjova. 

Pirmajā nepilnus 7 km garajā Biķernieku ātrumposmā ātrākais bija Vorobjovs, kamēr tikai vienu sekundi lēnāks bija Kisiels ar "Škoda Fabia R5". Kisielam gan vēlāk tika piešķirts 10 sekunžu sods par pāragru startu, kas viņu atsvieda uz 15. pozīciju. Otrajā vietā ierindojās Guntis Lielkājis, kamēr trešo un ceturto vietu ieņēma priekšpiedziņas braucēji Nikolajs Grjazins un Kalle Rovanpera. 

Kisielam izdevās uzvarēt otrajā ātrumposmā, kamēr līderpozīciju saglabāja Vorobjovs. Lielisku sniegumu Biķerniekos turpināja uzrādīt Lielkājis un arī Jānis Berķis, kuram pēc diviem ātrumposmiem izdevās pakāpties uz trešo pozīciju.


Škoda Fabia R5 pirmo reizi Latvijā. Foto: Go4speed

Jānim Berķim izdevās uzvarēt trešajā ātrumposmā, pietuvojoties līderim Vorobjovam līdz 3,6 sekundēm, kamēr otro vietu saglabāja Lielkājis. Neatpalika arī jaunais Kalle Rovanpera, kurš tobrīd ieņēma ceturto pozīciju absolūti, nepilnas 7 sekundes aiz līdera.

Ceturtajā ātrumposmā lielisku ātrumu nodemonstrēja Kisiels, kurš savu rezultātu uzlaboja par nepilnām 9 sekundēm un līdz ar to izvirzījās arī rallija vadībā. 0,23 sekundes viņam zaudēja Berķis, bet 1,51 sekundi Vorobjovs. 

Piektais un sestais dienas ātrumposms jau tika aizvadīti tumsā Ķemeros. Abos 1,35 km garajos ātrumposmos izdevās uzvarēt Jānim Vorobjovam, tādējādi atgūstot līderpozīciju rallijā. Šajos ātrumposmos labu sniegumu, izcīnot otro un trešo vietu, uzrādīja japāņu sportists Takamoto Katsuta, tomēr saņemtais 10 sekunžu sods neļāva pakāpties augstāk par 9. pozīciju dienas noslēgumā.

Dienas noslēgumā rallijs atgriezās Biķernieku trasē ar paralēlo ātrumposmu, kurā labāko laiku uzrādīja Raimonds Kisiels. Viņam gan neizdevās apsteigt Vorobjovu rallija kopvērtējumā, un abus dienas beigās šķīra vien sekundes simtdaļa. Sodu noslēdzošajā ātrumposmā saņēma Berķis, kas ļāva Rovanperam dienu pabeigti fantastiski augstajā trešajā pozīcijā, kas ir sen neredzēta situācija rallijā. 


Kaspara Kaņepa-Kalniņa avārija Biķernieku trasē. Foto: Juris Jurjāns

Tikmēr LRC3 klasē, kurā galvenās cīņas tika gaidītas starp Grjazinu un Sirmaci, sešos no septiņiem ātrumposmiem uzvaru guva Kalle Rovanpera, vistuvāk jaunajam somu sportistam pietuvoties spēja Nikolajs Grjazins, kurš dienu pabeidza 6,2 sekundes aiz Rovanperas. Trešajā vietā ierindojās Sirmacis, kurš somam zaudē jau 20,77 sekundes. Bija gaidāms, ka Sirmacis būs lēnāks uz asflata seguma, tāpēc ar nepacietību tiek gaidīta rallija otrā diena, kad Rovanpera sola braukt vēl ātrāk, taču Sirmacis vietējos ceļos padoties vēl netaisās. 

Jāpiemin, ka skatītājus ar skaistām slīdēm iepriecināja Andis Neikšāns, kurš dienu pabeidza 11. pozīcijā un pārliecinoši pirmais RK1 klasē. RK2 klasē līderis Andris Kulbergs, kuram izdevās uzrādīt otro ātrāko laiku otrajā Ķemeru ātrumposmā. 

Lai gan pirmā diena tikai aizvadīta uz 100% asfalta seguma, neiztika arī bez negadījumiem. Otrajā ātrumposmā Biķernieku trasē kūleni piedzīvoja Kaspara Kaņepa - Kalniņa ekipāža, savukārt ieskriet riepās un pēcāk betona apmalē pamanījās Mārtiņš Sesks, kurš cer ralliju turpināt otrajā dienā.


Mārtiņa Seska auto pēc avārijas. Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Rīt, 18. oktobrī, dalībniekiem jāaizvada 5 ātrumposmi 73 km garumā, starp kuriem būs arī 25 kilometrus garš ātrumposms. Rīt noslēdzošo posmu kopā ar rallija dalībniekiem aizvadīs arī rallijsprinta dalībnieki.

Rallija atklāšana:

Visi rezultāti pēc pirmās dienas atrodami ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png