profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijā Latvija ar pirmo starta numuru trasē dosies Kisiels ar 'Škoda Fabia R5'

Go4speed 14.10.2015 - 12:34 Rallijā Latvija ar pirmo starta numuru trasē dosies Kisiels ar 'Škoda Fabia R5'
Elviss Hermanis/Gatis Veilands, Foto: Raimonds Volonts

Šajā nedēļas nogalē norisināsies Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2015. gada sezonas noslēdzošais posms ''Rallijs Latvija'', kas sāksies jau piektdien, 16. oktobrī, kad Biķernieku kompleksajā sporta bāzē (BKSB) no plkst. 19:00 norisināsies testa posms. Dienu vēlāk plkst. 15:00 turpat Biķerniekos tiks dots ''Rallija Latvija'' ceremoniālais starts, pēc kura atjaunotajā Biķernieku autotrasē notiks pirmie četri rallija ātrumposmi. Pēc ātrumposmu veikšanas BKSB trasē, sportisti dosies uz Jūrmalu, kur divas reizes veiks paredzēto pilsētas ātrumposmu. Rallijs Latvija pirmās dienas izskaņā dalībnieki atgriezīsies Biķerniekos, kur plkst. 20:25 norisināsies paralēlais ātrumposms.


SRT komanda testos. Foto: Druvis Ābele

Rallijs Latvija otrā diena svētdien, 18. oktobrī, sāksies plkst. 10:30 Tukuma pusē, kur notiks četri grunts ātrumposmi. Pēc šo ātrumposmu veikšanas rallija meistari atgriezīsies Jūrmalā, lai plkst. 15:40 startētu ne tikai Rallija Latvija, bet arī visas rallija sezonas noslēdzošajā ātrumposmā SS12, kas būs izveidots Ķemeros. Rallijs Latvija svinīgā apbalvošanas ceremonija paredzēta plkst. 20:00 Møller Auto Lidosta Audi telpās, Rīgā.

Trešdien sacensību organizatori publicējuši starta numurus. Ar pirmo numuru trasē dosies Raimonds Kisiels/Arnis Ronis, kuri brauks ar Latvijā vēl neredzētu auto - ''Škoda Fabia R5''. Otrais starta numurs piešķirts Jānim Vorobjovam/Andrim Mālniekam, bet trešais - Jānim Berķim Edgaram Čeporjam. 10. un 11. starta numurs piešķirts diviem jaunajiem japāņu rallija braucējiem, kuri brauks ar Somijas WRC rallija leģendas Tomija Makinena komandas ''Subaru Impreza WRX STi''. Pēc ilgāka laika trasē atgriezīsies Andis Neikšāns, kuram 12.starta numurs.


Somu ekipāža ar Turbo Fiesta. Foto: Druvis Ābele

Pavisam kopā LRČ ieskaitē startēs 24 ekipāžas, bet rallijsprinta ieskaitē uz starta izies 23 ekipāžas. Rallija braucējiem divās dienās būs jāveic 12 ātrumposmi. Tāpat uz starta redzēsim 21 vēsturiskā čempionāta automašīnu.

Atgādināsim, ka šajā rallijā sportistiem ir iespēja par uzvaru izcīnīt 25 punktus 15 punktu vietā, attiecīgi par otro vietu 20 un par trešo vietu 16. Tikmēr jau šobrīd par LRC1 klases čempioniem jau kļuvuši Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons, kuru kontā ir 93 punkti, kamēr tuvākajiem sekotājiem Jānim Berķim/Edgaram Čeporjum ir 60 punkti. 

LRC2 grupā par čempioniem kļuvuši igauņi Sīms Plangi/Mareks Sarapū, kuri šajā rallijā nebrauks. Otrajā vietā pēc septiņiem posmiem atrodas Jānis Vorobjovs ar 80 punktiem, kuram seko Mārtiņš Svilis ar 55 punktiem, kurš joprojām saglabā teorētiskas iespējas sezonas kopvērtējumā cīnīties arī par otro pozīciju.

Liela intriga valda divu riteņu piedziņas grupā LRC3, kur par titulu cīnīsies trīs ekipāžas - Nikolajs Grjazins (77), Ralfs Sirmacis (75) un Emīls Blūms (64). Kopumā jāsaka, ka šajā klasē cīņas būs ļoti sīvas, jo bez šiem braucējiem ātri solās būt Karls Martins Volvers, Kalle Rovanpera, kā arī soms Eriks Pitarinens, kurš brauks ar Latvijā vēl neredzētu Turbo Fiesta R2.

Divās dienās rallija braucējiem kopā būs jāveic 12 ātrumposmi ar kopējo garumu 106,27 kilometri, bet rallijsprinta braucējiem, kuri trasē dosies sestdien, būs jāveic pieci posmi (73.92 km).

Ar dalībnieku sarakstu var iepazīties ŠEIT.

Kopvērtējumu visām klasēm var apskatīt ŠEIT.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png