profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svilis startēs Vācijas rallijā; pretim ar 'Audi Quattro ' stāsies WRC zvaigzne Latvala

Mārtiņš Jankovskis 14.10.2015 - 06:42 Svilis startēs Vācijas rallijā; pretim ar 'Audi Quattro ' stāsies  WRC zvaigzne Latvala
Ar šādu auto trasē dosies Latvala.

No 29. - 31.oktobrim Vācijā norisināsies „ADMV Lausitz Rallye 2014” rallijs. Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad viens no dalībniekiem šajā rallijā būs Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri pēdējos gados savu rallija sezonu noslēdz tieši šajā rallijā, kurā ir startējušas vēl vairākas latviešu ekipāžas. Šogad šajā rallijā sportistiem būs jāveic 13 grants ātrumposmi, kas kopā sastādīs 180 kilometrus. 

''Savos plānos esam ielikuši un arī pieteikušies esam Vācijas rallijam, taču sākumā jānobrauc rallijs Latvija,'' portālam atklāj Mārtiņš Svilis, kurš domā, ka viņi nebūs vienīgā latviešu ekipāža šajā rallijā.

Līdz šim Vācijas rallijos Svilim/Pūķim, ja skatās uzrādītos rezultātus ātrumposmos, ir veicies ļoti labi. 2013.gadā līdz sestajam posmam Svilis bija līderis, taču tad ekipāža saņēma 7 minūšu sodu un finišēja 9. vietā. Arī 2014.gadā Svilis bija ātrākais braucējs trasē, taču zaudētais laiks putekļos aiz kāda lēnākā braucēja kopvērtējumā deva trešo vietu.


Svilis/Pūķis. Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

''Manuprāt, pēc rezultātiem atsevišķos ātrumposmos mēs šo Vācijas ralliju esam uzvarējuši pēdējos trīs gadus, bet līdz galam vēl nav sanācis uzvarēt (smejas). Kaut kas vienmēr patraucē. Ja runājam par šo gadu, tad pagaidām man nav tās pārliecības, lai varētu braukt tikpat ātri, cik agrāk, kad bijām labākā formā. Katru gadu konkurence tur ir laba un, ja vēl šogad brauks Latvala, tas ir forši. Jā, viņam būs ''Audi'', mums ''Mitsubishi'', bet es jau vairākus gadus uzskatu, ka profesionāls un labs braucējs, ja auto ir perfekti noregulēts, var pabraukt ātri arī ar vecāku auto, un tur nevajag obligāti pašu jaudīgāko mašīnu. Piemērs, Ots Tanaks, kurš Sāremā rallijā uzrādīja ļoti labus rezultātus ar vecāku mašīnu,'' tā Svilis.

Tikmēr otrdien noskaidrojās, ka šajā rallijā brauks somu rallija zvaigzne un šī brīža WRC čempionāta otrs ātrākais braucējs Jari Mati Latvala, kura rīcībā būs leģendārais ''Audi Quattro A2'', ar kuru Latvala šogad uzvarēja Somijas Lahti vēsturisko automašīnu rallijā. ''Šis auto rallija skatītājiem uzdzen zosādu, jo tas ir tikpat iespaidīgs kā 80. gados. Braukt ar šo auto ir liels prieks,'' tā Jari Mati Latvala.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png