profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Traģiskā rallija avārijā dzīvību zaudē stūrmanis

Go4speed 12.10.2015 - 23:48 Traģiskā rallija avārijā dzīvību zaudē stūrmanis
Piemiņas gājienā tiek godināts Endijs Morts. Foto: www.facebook.com/MullRally

Traģiski aizvadītajās brīvdienās Skotijā noslēdzās viens no populārākajiem rallijiem ''Mull'', kurā uz starta izgāja ap 150 ekipāžām. Kā ziņo sacensību organizatori, tad septītajā ātrumposmā smagu avāriju ar ''Subaru Impreza'' piedzīvoja Džons Makrons/Endijs Morts. Diemžēl avārijas rezultātā notikuma vietā bojā gāja 47 gadus vecais stūrmanis Morts, kamēr 26 gadus vecais pilots, kurš šajā rallijā uzvarēja 2013.gadā, tika nogādāts slimnīcā. Lai arī sākotnēji pilota stāvoklis tika raksturots kā kritisks, tad šobrīd sportista ģimene atzina, ka Makronam dzīvībai briesmas vairs nedraud.


Bojāgājušais stūrmanis.

Šobrī tiek veikta izmeklēšana, kurā piedalās gan rallija organizatori, gan arī policija, kura šobrīd no skatītājiem un aculieciniekiem ievāc materiālus, kas varētu palīdzēt izmeklēšanai. "Gan skatītājiem, gan dalībniekiem šis bija ārkārtīgi skumīgs rallijs. Šobrīd mums visiem ir skumīgs brīdis. Izsakām visdziļāko līdzjutību bojāgājušā ģimenei un draugiem. Šobrīd mēs rūpīgi strādājam, lai noskaidrotu negadījuma cēloņus," teikts oficiālajā paziņojumā.

Lai arī ikreizi pēc šī rallija notika svētku gājiens, šoreiz tika nolemts, ka šāds gājiens nenotiks (arī rallijs tika atcelts), taču bojāgājušā stūrmaņa draudzene lūdza, lai, godinot viņa draugu, šis gājiens tomēr notiktu. Vēlāk šis gājiens, kurš no svētku gājiena pārtapa par piemiņas gājienu, notika. "Cerams, ka visi atcerās, ka tētis darīja to, kas viņam visvairāk patika," rallija mājas lapā teica stūrmaņa meita.
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png