profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Vorobjovs: tāpat kā basketbols, arī autosports lietuviešiem ir komandas sports

Go4speed 09.10.2015 - 12:19 Jānis Vorobjovs: tāpat kā basketbols, arī autosports lietuviešiem ir komandas sports
Foto: Facebook.com/VorobjovsRacing 

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzošo rallija čempionāta posmu Lietuvā aizvadīja Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Neskatoties uz izstāšanos pirmspēdējā ātrumposmā, latviešu ekipāža ar 96 punktu pārsvaru izcīnīja uzvaru čempionāta kopvērtējumā N4 klasē (2. grupa). Jānim Vorobjovam šis jau ir piektais čempiona tituls Baltijas valstīs un pirmais Lietuvā.

Pēc noslēdzošā posma Druskininkos, ekipāža savā Facebook kontā ziņoja: "Mazo plānu izpildījām - izcīnījām uzvaru klasē, gribējām vēl pacīnīties absolūtajā ieskaitē kopvērtējumā, bet šoreiz nesanāca".

Ekipāža pirmo posmu "Hals Winter Rally" izlaida, taču turpmākajos posmos N4 klasē izcīnīja piecas uzvaras. Tas ļāva izvirzīties pārliecinošā klases vadībā, tomēr ekipāžai bija jāiziet uz starta arī pēdējā posmā, lai uzvara klasē būtu garantēta. Otro vietu čempionāta kopvērtējumā N4 klasē izcīnīja Igors Bulancevs, ar kuru latviešu ekipāža aizvadīja cīņas pagājušajā gadā par uzvaru Latvijas čempionāta N4 klasē. 

Pēc aizvadītās sezonas aicinājām uz nelielu sarunu Jāni Vorobjovu, lai uzzinātu, kā ekipāža vērtē aizvadīto sezonu. 


Foto: Alfonsas Rakauskas

Kāds ir rallijs Lietuvā?
Pēdējos trīs gados Lietuvā ir ļoti cēlies rallija līmenis  - gan organizatoru, gan braucēju. Pārsteidz tas, ka lietuvieši ir ļoti draudzīgi un izpalīdzīgi - draugi gan trasē, gan ārpus trases. Lietuviešiem, tāpat kā basketbols, arī autosports ir komandas sports. Organizatori ir ļoti pretīmnākoši - pēc rallija apjautājas, vai patika, vai viss ir kārtībā, vai ir kādi ieteikumi.    

Atskatoties uz sezonu, kāda tā bija?
Sezona izvērtās ļoti laba, daudz jauni ralliji un jauni ceļi. Prieks, ka spējām būt tuvu trijniekam, trijniekā un pat uzvarēt vienā no posmiem. Samsonas Racing rallijā Utenā, kas notika jūnija vidū, sāka atkāpties sajūtas, kas bija pēc rallija Latvija avārijas. Pavērās vaļā. Kopumā sezona ļoti pozitīva - ļoti kompakti ralliji - var iepazīt ralliju ar viena benzīna bāku. Iesācējiem noteikti ir grūtāk, jo ātrumi Lietuvas rallijos ir milzīgi. Jābrauc precīzi un pēc stenogrammas.   


Foto: Alfonsas Rakauskas

Pastāsti, kas notika pēdējā posmā Druskininkos?
Pēdējais rallijs bija ļoti specifisks - bija gan ļoti klasiski, ātri ātrumposmi, gan šauri meža ceļi, kuros segums ļoti īpašs ar mīkstām smiltīm, zem kurām līda ārā lieli akmeņi. Kādā no vietām sanāca neveiksmīgs sitiens pa plauktu, kā rezultātā apakšējam plauktam acumirklī nolūza lodatbalsts. 

Ar kādām sajūtām gaidi ralliju "Latvija"?
Zinu to, ka Jānis Krastiņš noteikti būs parūpējies, lai būtu interesanti. Ļoti ceru, ka būs labi laika apstākļi un varēs izbaudīt ralliju. Tam jābūt labam.

Vai ar BMW šogad tevi vairs neredzēsim? 
BMW šobrīd jau ir izjaukts un devies ziemas miegā. Gaida nākamo sezonu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png