profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijā startē sezonas krāšņākais Sāremā rallijs, uz starta arī latviešu ekipāžas

Mārtiņš Jankovskis 08.10.2015 - 23:54 Igaunijā startē sezonas krāšņākais Sāremā rallijs, uz starta arī latviešu ekipāžas
Foto: www.rallifotod.eu

Šajā nedēļas nogalē Igaunijas salā Sāremā 48.reizi norisināsies Sāremā rallijs, kas būs noslēdzošais Igaunijas rallija čempionāta posms. Šis daudziem sportistiem ir sezonas noslēguma rallijs, tāpēc ik gadu šim rallijam piesakās ļoti daudz ekipāžu. Un šis gads nav izņēmums, jo rallijam dalību apstiprinājušas gandrīz 150 ekipāžas!


Foto: Timo Anis Photography

Savu meistarību sportistiem vajadzēs apliecināt ātros un viltīgos ātrumposms. Šis rallijs ir unikāls ar savu reljefu un dabu, jo daži no posmiem norisināsies pašā Baltijas jūras krastā.

Divās dienās sportistiem kopā būs jāaizvada desmit ātrumposmi, no kuriem pirmie trīs notiks piektdienas vakarā.


Foto: www.rallifotod.eu

Prieks, ka arī šogad šajā rallijā startēs latviešu ekipāžas. Ar piekto starta numuru trasē dosies Mārtiņš Svilis / Ivo Pūķis, 82.starta numurs piešķirts Edgaram Balodim / Inesei Akmentiņai, bet ar 96.numuru startēs Zigurds Kalniņš / Renārs Salaks, kuriem šī pēc ilgāka laika ir atgriešanās rallijā. Diemžēl pēdējā brīdī no dalībnieku saraksta izkrita Jāņa Kricka ekipāža, kura automašīnu piemeklēja tehnisks defekts (dzinējs).


Foto: www.rallifotod.eu

Kā ik katru gadu, tad prognozēt uzvarētāju šajā rallijā ir ļoti grūti, jo daudzi sportisti ir spējīgi uzvarēt šajā posmā. Taču par vienu no galvenajiem favorītiem jāmin pēdējā brīdī pieteikušais Sanders Pērns, kurš trasē dosies ar ''Ford Fiesta R5''. Tāpat uz uzvaru pretendēs tādi braucēji kā šī gada Latvijas un Igaunijas rallija čempions Sīms Plangi, Rainers Aus, Rolands Murakas, Egons Kaurs un citi. Arī pēdējo gadu rezultāti apliecina, ka uzvarētāju šeit prognozēt ir grūti.


Foto: www.rallifotod.eu

2014.gadā šeit nepārspēts palika Timu Korge (''Fiesta R5''), 2013.gadā uzvarēja Georgs Gross (''Ford Focus WRC''), 2012.gadā ātrākais bija Aleksejs Lukjaņuks (''Mitsubishi Lancer Evo X''), 2011.gadā uzvarēja Ots Tanaks (''Ford Focus WRC''), bet 2010.gadā uzvaras laurus plūca WRC zvaigzne Mads Ostbergs (''Subaru Impreza WRC'').


Foto: www.rallifotod.eu

Atgādināsim, ka šajā posmā uz starta izies arī WRC čempionātā startējošais Ots Tanaks, kurš startēs ar ''Toyota Starlet'' automašīnu. Noteikti ļoti interesanti būs pavērot, kā šajā rallijā veiksies 2014.gada Sāremā rallija uzvarētājam Timu Korgem, kurš šoreiz brauks ar Anda Neikšāna BMW automašīnu. Jāpiebilst, ka no 150 ekipāžām uz starta izies 25 BMW ekipāžas un astoņi GAZ spēkrati.

Rallija kopējā karte
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png