profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Korge pēc testiem ar A.Neikšāna BMW: Ātrums ir tik liels, ka brīžiem bija bail

Mārtiņš Jankovskis 07.10.2015 - 23:31 Korge pēc testiem ar A.Neikšāna BMW: Ātrums ir tik liels, ka brīžiem bija bail
Timu Korge testos. Foto: Dynamic Sport

Portāls jau ziņoja, ka Sāremā rallijā ar Dynamic Sport komandas un Anda Neikšāna BMW M3 automašīnu startēs 2014.gada Igaunijas rallija čempions EMV1 klasē Timu Korge, kurš līdz šim ar BMW bija braucis vienu reizi. Trešdien sportists Sāremā salā aizvadīja testus, kurā kopā tika veikti ap 60 kilometriem. Pēc testiem portāls Go4speed aprunājās ar Timu Korgi, kurš atklāja savas pirmās emocijas pēc testiem ar BMW.

Timmu, kādas bija pirmās sajūtas, izbraucot ar BMW?
Šis man būs pirmais rallijs pēc Igaunijas ERČ posma. No sākuma nejutos komfortabli, jo bija jauna mašīna. Tas nebija viegli. Bet ar katru braucienu sajūtas uzlabojās un dienas beigās jau sajūtas bija ļoti labas. Bija ļoti jautri.

Ar regulējumiem un citām lietām ātri apradi?
Jā, viss bija kārtībā. Andis Neikšāns ir labs rallija braucējs, tāpēc regulējumi bija tādi, ka man neko nevajadzēja mainīt.

Padomu viņam arī prasīji?
Jā, viņš man gan pastāstīja, gan arī izvizināja ar BMW.

Kā bija sēdēt viņam blakus?
Man nekad nav patīkami sēdēt blakus kādam citam, jo sajūtas ir nedaudz dīvainas. Bet, protams, viņš brauca labi.

Viegli ir braukt ar šo mašīnu?
Nē, nav viegli. Protams, visi grib braukt ātri, arī es, bet, ja es brauktu tik ātri, cik atļauj šī mašīna, tad man to būtu grūti savaldīt. Ātrums ir liels, līdz ar to brīžiem mainās trajektorijas, bremzēšanas punkti.


BMW darbībā. Foto: Dynamic Sport

Cik tas ir ātri?
Maksimālais ātrums, protams, ir lielāks nekā mūsu iepriekšējiem auto. Šajos testos bija viena ātra vieta ar tramplīnu. Šajos testos bez mums brauca arī Rainers Aus (''Mitsubishi Evo IX''), kurš tajā ātrajā vietā sasniedza 193 km/h. Tikmēr mums mašīnā odometra rādījums maksimums, ko rādīja, bija 199,99 km/h. Taču mēs ar šādu ātrumu tajā vietā braucām ilgi, līdz ar to mums tas maksimālais ātrums bija daudz lielāks (smejas). Bija bail.

Cik kilometrus jūs nobraucāt?
Manuprāt, 63 kilometrus. Taču, kā jau tev teicu, beigās sajūtas jau bija labas un izbaudīju braukšanu. Bija jautri, jo sānslīžu bija daudz.

Tagad, kad izbrauci ar šo auto, kāds būs jūsu ekipāžas mērķis gaidāmajā rallijā?
Protams, visi vienmēr grib uzvarēt, taču mēs brauksim un izbaudīsim šo ralliju. Gribam paskatīties, cik konkurētspējīgi esam, salīdzinot ar citām BMW ekipāžām.

Ots Tanaks arī brauks ar līdzīgu auto..
Jā, bet ir jāsaprot, ka viņš brauc gandrīz katru dienu, tāpēc viņš ir lieliskā formā, kamēr mums šī ir atgriešanās pēc vairāku mēnešu pauzes. Bet, protams, būs interesanti un jautri.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png