profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Vorobjovs un Andris Mālnieks kļūst par Lietuvas N4 čempioniem

Go4speed 03.10.2015 - 13:00 Jānis Vorobjovs un Andris Mālnieks kļūst par Lietuvas N4 čempioniem
Foto: Alfonsas Rakauskas

Lietuvas rallija čempionāta noslēdzošas posms finišējis ar lieliskām ziņām latviešu līdzjutējiem - pirmo reizi par Lietuvas čempioniem N4 klasē kļuvuši Jānis Vorobjovs un Andris Mālnieks. Šo titulu Vorobjovs pievienojis jau esošajiem trim Latvijas, vienam Igaunijas čempiona un vairākiem Baltijas un Krievijas kausa tituliem. 


Rallija uzvarētājs - Vaidotas Žala. Foto: Facebook.com/VaidotasZala

"Rally Classic" otrā dienā iesākās ar nepilnus 20 km garo 6. ātrumposmu, kurā uzvaru atkal izcīnīja rallija līderis Vaidotas Žala, otrais ātrumposmā bija Švedas, bet trešais Vorobjovs, līderim zaudējot 13 sekundes. Kopvērtējumā gan Vorobjovam izdevās samazināt atstatumu līdz Deividam Jociusam, kurš šajā ātrumposmā finišēja tikai septītais. 

Švedas savu tempu saglāja arī septītajā ātrumposmā, apsteidzot Vorobjovu ne tikai ātrumposmā, bet arī kopvērtējumā, izvirzoties trešajā pozīcijā aiz Deivida Jociusa. Vorobjovs ātrumposmā finišējā piektais. 

Asotajā ātrumposmā Vorobjovam izdevās izlīdzināt rezultātu ar Deividu Jociusu, divus posmus pirms rallija beigām dalot 3./4 vietu ar lietuviešu sportistu. Vēl par vienu vietu kopvērtējumā pakāpties izdevās Švedas, kurš Vorobjovu apsteidza par 11,6 sekundēm.


Vorobjova auto pēc izstāšanās. Foto: Facebook.com/VorobjovsRacing

Diemžēl pirmspēdējā, devītajā, ātrumposmā Vorobjova/Mālnieka ekipāžai, kura par čempioniem kļuva jau piektdien, pārbraucot pāri starta estakādei, pirmspēdējā ātrumposmā nolūza kāda detaļa, kuras rezultātā nolūza arī priekšējais kreisais ritenis, kas arī bija par iemeslu tam, ka ekipāža bija spiesta izstāties. Rallijs noslēdzās ar Vaidotas Žala uzvaru. Tuvāko konkurentu, Vitautu Švedu Žala apsteidza par vairāk nekā pusotru minūti. Trešais finišā Deivids Jocius.

Vorobjova/Mālnieka ekipāža saka lielu paldies savas komandas mehāniķiem, kuri paveica lielisku darbu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png