profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallija čempions Sāremā rallijā startēs ar Anda Neikšāna BMW

Mārtiņš Jankovskis 30.09.2015 - 23:04 Igaunijas rallija čempions Sāremā rallijā startēs ar Anda Neikšāna BMW
Timu Korge. Foto: Timo Anis

2014.gadā par Igaunijas rallija čempionu EMV1 klasē tika kronēts Timu Korge, kurš startēja ar ''Ford Fiesta R5'' automašīnu. Šosezon Korge piedalījies tikai trijos rallijos, tai skaitā rallijā Sarma, kur pilots izcīnīja 12.vietu. Pēdējais rallijs Korgem līdz šim bija Igaunijas Eiropas rallija čempionāta posms, kur Korge ar ''Peugeot 208 R5'' izcīnīja piekto vietu.

Kā portālam pastāstīja Andis Neikšāns, tad Korge Sāremā rallijā nolēmis startēt ar Dynamic Sport komandas BMW automašīnu, ar kuru šogad dažos posmos startēja Andis Neikšāns.


Timu Korge Igaunijas ERČ rallijā. Foto: Indrek Allik

''Ņemot vērā, ka šosezon man nav lielu plānu un es necīnos par čempionāta punktiem, tad nolēmu sezonas pēdējā rallijā skatītājiem un saviem atbalstītājiem sagādāt šovu, tāpēc nolēmām startēt ar BMW,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Timu Korge, kurš līdz šim ar BMW braucis tikai vienā rallijsprintā.

''Mērķis šajā posmā būs braukt un izbaudīt šo ralliju, vienlaikus sagādājot patīkamas emocijas skatītājiem un manam šī rallija stūrmanim, kas ir mans galvenais atbalstītājs. Taču, protams, centīsimies cīnīties par to augstāko rezultātu.''

Uz jautājumu, vai pilots spēs tik īsā laikā aprast ar aizmugures piedziņas automašīnu, Korge atzina, ka tas viņam problēmas nesagādās. ''Domāju, ka tā nebūs problēma aprast ar šo mašīnu, tāpēc uzskatu, ka arī ar BMW varēšu braukt ātri. Tāpat esmu pārliecināts, ka Neikšāna mašīna būs labi sagatavota un ka nevajadzētu būt nekādām problēmām. Tur būs tikai braukšanas vaina.''


Ar šādu auto brauks Korge. Foto: Dynamic Sport

Uz jautājumu, vai Korge zina, cik daudz sportistu gaidāmajā rallijā startēs ar BMW (pagaidām pieteikušās 24 ekipāžas - aut.), pilots pārliecinoši saka. ''Jā, es šodien paskatījos pieteikumā, kur ir ļoti daudz braucēju ar BMW automašīnām. Būs interesanti,'' smejoties nobeidz igauņu sportists.

Tikmēr Andis Neikšāns sarunā ar portālu Go4speed atzina, ka Korge ir tāda līmeņa braucējs, kuram nebūs vajadzīga īpaša apmācīšana. ''Korge ir tāda līmeņa braucējs, ka viņam nav ko īpaši mācīt. Nākamo trešdien izbrauksim testus un domāju, ka viņš būs gatavs rallijam, jo rallija skola tādam braucējam nav nepieciešama. Viņš ir labs braucējs, tāpēc būs interesanti paskatīties, kā viņam veiksies ar BMW,'' nobeidz Andis Neikšāns.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png