profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis Rallijā Latvija ies uz 'pilnu banku', Grjazins plāno gudru uzbrukumu

Mārtiņš Jankovskis 30.09.2015 - 05:50 Sirmacis Rallijā Latvija ies uz 'pilnu banku', Grjazins plāno gudru uzbrukumu

Sirmača ekipāža. Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Tartu rallijā LRC3 klasē uzvaru izcīnīja Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, kuriem sākotnēji bija sīva cīņa ar igauņu braucēju Miko Nīnemā, kurš vēlāk piedzīvoja avāriju. Pateicoties šai uzvarai, kopvērtējumā tagad Sirmaci no otrajā vietā esošā Nikolaja Grjazina šķir tikai divi punkti. Kā portālam Go4speed atklāja Sirmacis, tad pēdējais rallijs solās būt ļoti interesants, kurā ekipāžas mērķis būs tikai viens - uzvara!

''Tartu rallijs bija ātrs, taču viss aizritēja bez piedzīvojumiem. Nezinu, kā izvērstos cīņa tālāk, ja nebūtu izstājies Miko Nīnemā (pēc četriem posmiem viņš bija līderis, Sirmaci apsteidzot par 5,3 sekundēm - aut.), kurš bija ļoti ātrs. Kopumā varu teikt, ka pēc šiem startiem Eiropas čempionātā tagad ir vieglāk braukt. Tagad nav tādu lietu, kas mani varētu pārsteigt, jo daudzām jaunām lietām šogad esmu izgājis cauri,'' stāsta Ralfs Sirmacis, kurš piebilda, ka tagad viss izšķirsies rallijā Latvija. ''Tagad mums viss izšķirsies rallijā Latvija. Redzēs, kā mums tur ies. Domāju, ka būs grūti, jo būs daudz jābrauc pa asfaltu, kur ļoti spēcīgs būs Nikolajs Grjazins. Paredzu, ka būs ļoti interesanta un sīva cīņa – kurš no mums būs augstākā vietā, tas arī, visticamāk, būs iespējamais čempions, kaut jāatzīst, ka arī Emīls Blūms vēl pretendē uz pirmo vietu. Būs jābrauc uz pilnu banku un jācenšās uzvarēt. Citu variantu nav,'' kaujinieciski nosaka Sirmacis.

Trešajā vietā finišēja Nikolajs Grjazins, kurš ar katru ralliju kļūst aizvien ātrāks. ''Centāmies braukt ātri jau no paša sākuma, lai arī šie ceļi bija ātri un viltīgi. Bija daži bīstami momenti, taču kopumā uzdevumu izpildījām. Mēs cerējām uz cīņu ar Ralfu, un mums tas izdevās, lai arī bija dažas kļūdas. Jebkurā gadījumā spērām soli uz priekšu, taču mēs savu ātrumu varam vēl uzlabot. Šoreiz tiešām bija grūti cīnīties ar lieliskajā formā esošo Sirmaci un savos ceļos ātro Volveru," stāsta Nikolajs Grjazins.


Grjazina ekipāža. Foto: Фотоагенство autofg.net

Arī Grjazins atzīst, ka pēdējā posmā darīs visu iespējamo, lai izcīnītu čempiontitulu. ''Jau šobrīd nevaram sagaidīt Latvijas rallija startu. Būtu patīkami, ja šajā rallijā čempions vēl nebūtu noskaidrots līdz pat pēdējam kilometram. Man ir liela motivācija parādīt 200%, ko mēs spējam. Vienīgais mērķis šajā rallijā būs - gudrs uzbrukums. Pirms rallija aizvadīsim testus, lai būtu vēl vairāk gatavi šim rallijam.''

Ātrs Tartu ceļos bija Karls Martins Volvers, kurš Sirmacim zaudēja tikai 22 sekundes un izcīnīja otro vietu. ''Rallijs kopumā aizritēja labi – interesanti ātrumposmi, precīzi pieraksti un vienmērīgs ātrums visa rallija laikā," asrt.eu mājas lapā saka Karls Martins Volvers. "Pēc Tallinas rallija nedaudz zaudēju savu pārliecību, taču tagad lēnām to atguvu. Prieks, ka izdevās uzrādīt labus laikus un aizvadīt sīvu cīņu ar konkurentiem. Mērķis bija sasniegt finišu vienā veselā, taču, protams, bija arī svarīgi uzrādīt labu rezultātu, kas arī šoreiz izdevās."


Volvera ekipāža. Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Uz jautājumu, kas pietrūka, lai apdzītu Sirmaci, Volvers atzina, ka viņam nebija mērķis par katru cenu apsteigt Ralfu. "Šajā posmā man nebija galvenais apsteigt viņu, jo es braucu savā ritmā. Sirmacis ir labs un pieredzējis braucējs, tāpēc man jebkurā gadījumā būtu bijis grūti ar viņu cīnīties. Man bija svarīgi finišēt, lai varu pēc tam doties uz Sāremā ralliju, tāpēc šis mums vairāk bija kā treniņš. Nobraukšu Sāremā ralliju un tad domāju, ka šosezon vairs nebraukšu. Tad būs laiks domāt pār nākamo sezonu," tā Volvers.


Blūma ekipāža. Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Grūts šis rallijs bija Emīlam Blūmam, kuram šajā posmā bija jauns stūrmanis. Kā atzina Emīls, tad laika sastrādāties līdz labai sadarbībai šoreiz pietrūka. ''Galvenais uzdevums izpildīts – esam finišā un turpinām cīnīties par Latvijas čempiona titulu autorallijā,” pēc sacīkstēm komandas Facebook lapā teica Emīls Blūms. ''Rallija pēdējos ātrumposmos nebija pārliecības, tādēļ arī vairs neuzrādījām konkurētspējīgus rezultātus. Laikam trīs dienas ir par maz, lai rallija ekipāža noslīpētu sadarbību. Tomēr gribu pateikt lielu paldies stūrmanim par izpalīdzēšanu, kā arī trenerim Uldim Briedim par vērtīgajiem padomiem.''

LRC3 klases rezultāti:

1. flag

Sirmacis Ralfs

Peugeot 208 VTi R2. 

1:08:43.0 

2.

flag

Volver Karl Martin   

Peugeot 208 VTi R2

+22.4

3.

flag

Gryazin Nikolay

Peugeot 208 VTi R2

+31.6

4.

flag

Blūms Emīls

Ford Fiesta R2

+1:21.6

5.

flag

Tarrend Karl

Citroën C2

+3:15.9

6.

flag

Sesks Mārtiņš

Ford Fiesta

+3:37.3

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png