profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Plangi: Šis mums bija gandrīz perfekts gads

Go4speed 29.09.2015 - 23:00 Plangi: Šis mums bija gandrīz perfekts gads
Sīms Plangi/Mareks Sarapū. Foto: Maanus Purga

Tartu rallijā, kas bija ne tikai Igaunijas, bet arī Latvijas rallija čempionāta posms, uzvaru izcīnīja ASRT komandas Sīms Plangi, kurš tādējādi kļuva par Latvijas un Igaunijas rallija čempionu N4 klasē, kā arī izcīnīja Igaunijas čempiontitulu absolūtajā ieskaitē.

Šogad Plangi demonstrē vienreizēju ātrumu un stabilitāti, jo pilots ir finišējis visos 11 rallijos. Tajos Plangi izcīnījis sešas uzvaras absolūtajā ieskaitē un deviņas uzvaras N4 klasē! Sliktākais sportista rezultāts ir divas ceturtās vietas.

Plangi atzīst, ka šajā rallijā viņa uzdevums nebija izcīnīt uzvaru par katru cenu, taču uzņemtais temps bija gana ātrs, lai cīnītos par uzvaru. "Sākotnēji mērķis bija bez lieliem piedzīvojumiem sasniegt finišu. Taču sajūtas bija labas, tāpēc bez liekiem riskiem mēs spējām braukt tā brīža līdera Rainera Ausa tempā. Bija ļoti žēl, ka viņš izstājās, jo mums ar viņu būtu laba cīņa līdz pat rallija beigām. Mums šajā rallijā galvenais nebija ātrums, taču jāsaka, ka, nebraucot pat uz visiem 100%, mūsu temps bija ļoti labs," stāsta Sīms Plangi.


Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

"Šis noteikti bija viens no labākajiem sezonas rallijiem, jo tajā spējām nodrošināt Latvijas un Igaunijas čempiontitulu N grupā, kā arī spējām triumfēt Igaunijas čempionāta absolūtajā ieskaitē. Šo ralliju nākotnē noteikti atcerēsimies. Svinības būs pēc Sāremā rallija, kas mums būs ļoti svarīgs rallijs. Centīsimies uzvarēt arī tur."

Sarunas nobeigumā igauņu sportists atzina, ka šis viņam ar stūrmani esot perfekts gads. ''Kopumā šis mums bijis gandrīz perfekts gads, jo izcīnījām gandrīz maksimālo punktu skaitu Latvijas čempionātā, kā arī Igaunijā uzvarējām četros no pieciem rallijiem," nobeidz Plangi, kura nākamais starts paredzēts rallijā Sāremā.


Vorobjovs/Mālnieks. Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Plangi sīvākais konkurents cīņā par Latvijas rallija čempiontitulu šogad bija Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Kā pēc finiša atzina Vorobjovs, kurš šajā rallijā kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, tad šoreiz ekipāža nespēja tikt līdzi igauņu braucējiem. ''Rallijs nebija viegls. Šodien nebija mūsu diena, un igauņi pierādīja, ka spēj savos ceļos būt ļoti ātri. Šoreiz netikām līdzi. Prieks par finišu, jo arī čempionāta otrā pozīcija mums ir svarīga,'' tā Jānis Vorobjovs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png