profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

T.Lielkājis: Šī avārija testos bija ļoti neveiksmīga

Mārtiņš Jankovskis 24.09.2015 - 23:41 T.Lielkājis: Šī avārija testos bija ļoti neveiksmīga
Auto pēc avārijas. Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Vakar ''Autosporta Akadēmijas'' komanda paziņoja, ka piedzīvojumiem bagāta gatavošanās Tartu rallijam bija Toma Lielkāja / Toma Pirktiņa ekipāžai, kura trešdien pirmssacensību testos piedzīvoja avāriju, pēc kuras tika nolemts, ka ekipāža startēs ar īrētu ''Ford Fiesta R2'' automašīnu.

Lai noskaidrotu, kas īsti notika minētajos testos, portāls Go4speed pirms rallija starta aprunājās ar Tomu Lielkāji, kurš piebilda, ka šī avārija sanāca ļoti neveiksmīgi.

''Tā, visticamāk, bija mūsu pašu kļūda, kur, iespējams, pārāk optimistiski pierakstījām trasi. Jāsaka, ka neveiksmīgi tas viss beidzās, jo bija tikai viens kūlenis un auto palika uz sāna. Lielākais trieciens trāpīja jumtam, kas atsitās pret samērā cietu segumu. Kopumā jāsaka, ka auto ir vesels un ar to var braukt, taču, lai to pilnībā sataisītu, šoreiz pietrūka laiks. Kaut kā uz ātru roku šoreiz neko negribējās taisīt. Drošības karkass? Šobrīd 100% nevaru pateikt, kādā stāvoklī tas ir. Varbūt tās dugas, kas ir augšā pie paša jumta, ir minimāli locītas, bet, kamēr nekas rūpīgi nav pārbaudīts, tikmēr grūti kaut ko teikt. Ja kaut kas būs ne tā, noteikti mainīsim, jo primārais jau ir paša drošība. Līdz ar to šoreiz izlēmām, ka labāk būs nebraukt ar mūsu auto,'' atklāj Toms Lielkājis.


Toms Lielkājis/Toms Pirktiņš. Foto: Ciedra Racing

Pēdējos rallijos ekipāžai nav paveicies, jo nācies pieļaut kļūdas, taču jāatceras viena ļoti svarīga lieta - šī ir Toma tikai pirmā sezona rallijā. Neskatoties uz to, viņš ar savu ātrumu un braukšanas stilu ir pierādījis, ka ir ļoti ātrs. ''Jā, pēdējā laikā kaut kā neiet mums. It kā nav tādu ļoti rupju kļūdu, bet kaut kas nav īsti tā, kā gribētos. Gribās jau braukt ātri un cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem, taču tās mazās kļūdas brīžiem ir diezgan sāpīgas un liktenīgas. Laikam tas temps ir nedaudz jāsamazina. Taču arī šādi atgadījumi norūda un dos pieredzi turpmāk. Arī pasaules ātrākie braucēji avarē un pēc tam atgriežas stiprāki. Brauksim, trenēsimies un centīsimies kļūdīties pēc iespējas mazāk,'' turpina Toms, kurš piebilda, ka Tartu rallija trase viņam patīk.

Pilots atzina, ka tagad šī rallija mērķis ir sasniegt finišu. ''Mērķis tagad ir finišēt un atgūt pārliecību. Protams, čempionāta kopvērtējumā viss vēl var notikt, taču mēs nevienam nevēlam izstāšanos vai kļūdas. Ir jāmēģina uzvarēt pašiem ar saviem spēkiem un godīgā cīņā. Pēc šīs sezonas daudz kas būs piedzīvots un pieredzēts, kas noteikti ļaus mums būt stiprākiem nākamgad,'' nobeidz Toms.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png