profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijā 'Latvija' startēs četrkārtējā WRC čempiona Makinena komanda

Mārtiņš Jankovskis 18.09.2015 - 06:27  Rallijā 'Latvija' startēs četrkārtējā WRC čempiona Makinena komanda
Jaunie japāņu sportisti. Foto: en.responsejp.com

Lai arī šobrīd Latvijas rallija čempionāta (LRČ) kalendārā vēl jāaizvada Tartu rallijs, jau šobrīd sportisti var pieteikties rallijam Latvija, kas notiks 17. – 18.oktobrī.


Makinens kopā ar jaunajiem braucējiem. Foto: wrc.com

Kā liecina dalībnieku saraksts, tad rallijam dalību apstiprinājuši divi jauni slavenu japāņu rallija braucēju dēli Hiroki Arai un Takamoto Kasuta, kuri brauks ar Somijas WRC rallija leģendas Tomijas Makinena komandas ''Subaru Impreza WRX STi''.

Jau ziņojām, ka ''Toyota” komandas vadītājs pasaules rallijā čempionātā būs četrkārtējais WRC čempions Tomijs Makinens, kurš apstiprināja, ka rallija komandas “Toyota” sacīkšu auto, ko komanda izmantos 2017. gada pasaules rallija čempionāta sezonā, tiks būvēts Tomija Makinena darbnīcā Somijā.


Foto: Hiroki Arai

Vēlāk ''Toyota'' izveidoja “Toyota Gazoo Racing Challenge” jauno talantu programmu, kurā varēja piedalīties 26 gadu vecumu nesasnieguši japāņu autosportisti no dažādām disciplīnām. No 71 dalībnieka par labākajiem tika atzīti Arais un Katsuta, kuri arī šobrīd ar startēšanu Eiropas rallijos sākuši krāt pieredzi, lai varbūt pēc pāris gadiem mēģinātu iekļūt ''Toyota'' komandas sastāvā.

Augusta beigās Somijā notiekošajā rallijā ''Turku'' abi sportisti veiksmīgi sasniedza rallija finišu. Arais SM2 klasē izcīnīja trešo, bet Kasuta palika ceturtais.


Kasuta ātrumposmā. Foto: https://www.rallism.fi/

Jāatzīmē, ka šos jaunos japāņu autosportistus aktīvi skolo un trenē ne tikai Makinens (24 uzvaras WRC), bet arī bijušā WRC zvaigzne Miko Hirvonens (15 uzvaras WRC), tāpēc nav izslēgts, ka šajā Latvijas rallijā trases malā varēsim redzēt divas somu rallija leģendas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png