profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kisiela un Sviļa plānos ir vēl starti citos rallijos

Mārtiņš Jankovskis 09.09.2015 - 10:22 Kisiela un Sviļa plānos ir vēl starti citos rallijos
Raimonds Kisiels. Foto: ASRT

Kurzemes rallijā pēc ilgāka pārtraukuma rallijā atgriezās uzreiz divas ekipāžas - Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis un Raimonds Kisiels/Arnis Ronis. Ja Svilim pēdējais rallijs bija pirms pusgada rallijs "Liepāja", tad Kisiels pēdējo reizi pie rallija auto stūres sēdās 2013.gada Talsu rallijā.

Neskatoties uz samērā ilgo pauzi, abas ekipāžas veiksmīgi sasniedza rallija Kurzeme finišu - Svilis izcīnīja sesto vietu absolūti un trešo LRC2 klasē, bet Kisiels palika septītais absolūti un ceturto LRC1 klasē.

Kā pēc rallija portālam Go4speed atzina gan Mārtiņš, gan Raimonds, tad ekipāžu plānos ir vēl starti citos rallijos.

''Bija ilgs laiks pagājis, tāpēc vairs nevarēju nosēdēt malā. Jau pirms rallija starta zinājām, ka nevarēsim cīnīties par tiem augstākajiem rezultātiem, jo pusgads bez rallija ir daudz, tāpēc ir grūti uzreiz atnākt un braukt tikpat ātri, cik līderi. Ja sākumā likās, ka pusgads nav daudz, tad tagad varu teikt, ka tas ir diezgan daudz,'' sarunā ar portālu saka Mārtiņš Svilis.


Svilis/Pūķis. Foto: Mārtiņš Jankovskis

''Jā, rallijs neiesākās labi, jo Shakedown posmā piedzīvojām izstāšanos. Jāsaka, ka brīdī, kad stūre nobloķējas pie tik liela ātruma, sajūtas bija kā bija. Noteikti, ka tas kaut kur zemapziņā palika. Kopumā varu teikt, ka rallijs bija labs, jo nepieļāvām rupjas kļūdas. Daudz ir jāstrādā ne tikai pie savas braukšanas, bet arī pie Evo X, kas ir savādāks auto par citiem Evo. Viss ir mūsu pašu rokās,'' turpina Mārtiņš.

Sarunas nobeiguma Mārtiņš atzina, ka ekipāža, visticamāk, šogad piedalīsies vēl kādos rallijos. ''Lai arī Kurzemes rallijs bija lieliskas sacīkstes, paši to vairāk uztvērām kā treniņu. Tagad līdz gada beigām plānojam nobraukt vairākus rallijus, lai arī nepilnīgi, bet kaut cik ar gandarījumu varētu pabeigt šo sezonu. Redzēs, varbūt LRC2 klases kopvērtējumā mums kaut kas vēl sanāks. Par nākamo gadu? Vēl nezinu, taču ceru, ka varēsim turpināt braukt rallijā,'' nobeidz Svilis.

Debiju ar pasaules līmeņa rallija tehniku ''Citroen DS3 R5'' Kurzemes rallijā piedzīvoja Kisiela ekipāža. Kā atzina Raimonds, tad sākumā esot bijis grūti, taču uz beigām pilots jau aprada ar sarežģīto auto. ''Nebija viegli. Jau pirmajā dienā treniņos mašīnai kaut kas salūza, tāpēc sanāca nobraukt tikai kādus 30 kilometrus un pēc tam uzreiz uz pirmo posmu. Sākumā nedaudz biju sabijies, taču ar katru ātrumposmu jau bija labāk. Sākumā nebija tās pareizās trajektorijas, tāpēc visu laiku sanāca tāda mocīšanās, taču, kā jau teicu, tad beigās jau apradu. Ja sākumā bija 30% labi, tad beigās uzskatu, ka 70% bija labi,'' smejoties stāsta Raimonds Kisiels.


Foto: Edgars Leonovs

Kisiels pēdējos gados rallijos ir startējis ar ''Mini Cooper S2000 1.6T'', ''Mitsubishi Lancer WRC'' un tagad ar ''Citroën DS3 R5''. Jautāts, ar kuru auto ir visvieglāk braukt, Raimonds turpina. ''Šī ''Citroën DS3 R5'' mašīna ir apgriezienu auto, ar kuru jābrauc savādāk. Visu laiku jāspīdzina. Ar tādu auto pie tādiem apgriezieniem līdz šim nebiju braucis. Visvieglāk man ir braukt ar ''Mitsubishi'' un ''Mini'', jo šis ''Citroen'' auto ir sarežģīts. Kā man pateica igauņu rallija braucējs Karls Krūda, tad šī esot vissarežģītākā R5 mašīna, ar kuru ir visgrūtāk braukt.''

Uz jautājumu, vai Kisiela ekipāžu redzēsim vēl kādā rallijā, pilots noslēpumaini atbildēja: "Nu nav jau jēga vienam tādam pasākumam, tāpēc kaut kas jau būs jādara,'' smejoties nobeidz Kisiels.

Rallija rezultāti:
1. S.Plangi (Mitsubishi Lancer Evo X) 58:56.95
2. J.Vorobjovs (Mitsubishi Lancer Evo X), +11.34
3. G.Lielkājis (Mitsubishi Lancer Evo IX) +1:22.22
4. S.Travnikov (Mitsubishi Lancer Evo VIII), +1:41.05
5. M.Svilis (Mitsubishi Lancer Evo X), +1:43.37
7. R.Kisiels (Citroen DS3), +2:00.02
8. I.Bulantsev (Mitsubishi Lancer Evo IX), +2:35.07
 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png