profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vienu rallijā 'Kurzeme' vissmagāk cietušo sportistu transportēs uz Rīgu

Go4speed 08.09.2015 - 16:25 Vienu rallijā 'Kurzeme' vissmagāk cietušo sportistu transportēs uz Rīgu
Foto: www.rs.gov.lv

Rallijā "Kurzeme" augusta beigās vissmagāk cietušo ukraiņu sportistu šodien ar helikopteru plānots transportēt no Liepājas uz Rīgu, lai Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas klīnikā viņam veiktu nepieciešamās operācijas, ziņo liepajniekiem.lv.

Kā pastāstīja Liepājas Reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļas virsārsts Ivars Krastiņš, tad sportista stāvoklis pēdējā laikā ir nosacīti stabilizējies - tas joprojām ir smags, bet ne vairs tik smags kā pirmajās dienās pēc avārijas, kad sportista dzīvība bija apdraudēta un par viņa transportēšanu uz Rīgu operāciju veikšanai nevarēja būt runa. Bez smagās galvas traumas sportists guvis arī citus, proti, sejas kaulu un žokļa lūzumus, kas sākotnēji "atkāpās otrajā plānā". Tagad, kad sportista stāvoklis ir nosacīti stabilizējies, esot iespējams veikt nepieciešamās operācijas. Rallija braucējs joprojām atrodas mākslīgi izraisītā miegā un tiek mākslīgi elpināts.

Otrs rallijā cietušais ukraiņu sportists, kura gūtās traumas nebija tik smagas, ir pie samaņas un jau iepriekš pārvests no reanimācijas uz neiroloģijas nodaļu.

Atgādināsim, ka rallija Kurzeme pirmspēdējā ātrumposmā ukraiņu ekipāža Jurijs Kočmars/Sergijs Kovals ar apmēram 160 km/h lielu ātrumu ieslīdēja grāvī, kur auto ieskrēja kokā. Pēc trieciena automašīnai daļēji tika norauts jumts un dugas. Pēc avārijas abi sportisti bija iesprostoti automašīnā, tāpēc, lai viņus atbrīvotu, glābēji viņus izgrieza no automašīnas. Vēlāk abi braucēji smagā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png